Nemel jsem chut na cocku na kyselo, ale tradice jsou tradice, tak jsem na to sel podle Kamu:
https://www.instagram.com/p/BfdC5ksBMZw/?hl=cs
"Čočkový DHALJedno z nejvýživnějších rostlinných jídel, který je navíc tak dobrý, že jasně chápu, proč je tak oblíbený po celým světě. Dá se dělat mnoha způsoby. Nejvychytanější recept, který jsem dala dohromady na Srí Lance, je ukrytý v Nejbarevnější kuchařce. Včera mi bylo ouvej a tak ji @robiczech vzal do ruky, že dhal podle receptu uvaří. No a jak myslíte, že to dopadlo? Po tom, co se mě zeptal, co je to skořice, jsem stejně vyskočila a dala dohromady tuhle jednoduchou čočkovou variaci na dhal navíc s kořenovou zeleninou, takže člověk semtam aspoň do něčeho kousne a celý to bylo tak příjemný, že ji i zrovna snídáme Dhal jako z Nejbarevnější to sice není, ale i tak je boží!
2 mrkve
1/2 celeru (bulvy)
2 stonky ř. celeru
1 cibule
Všechno nasekat na malé kostičky a na lžíci kokosového oleje opéct na barvu. Přidat lžíci nasekanýho zázvoru a česneku (ideálně i citronový trávy, galangalu a č. kurkumy - vše ze Sapy) a dvě lžičky garam masala. Orestovat, přidat 300g propláchnutý červený čočky, 400g drcených rajčat z plechovky a dolejt vodou. Nechat vařit do změknutí pod pokličkou s jednou celou skořicí a zalít plechovkou (400ml) kokosového mléka. "
A pridal jen vajicko na vic:-)