• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Cibula - jedna střední. Křen - jeden celý velký kořen. Uzený vývar - cca 1,5 litru. Smetana - asi půl krabičky 33%. Porcí vyjde šest určitě.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Já jsem chlap...
    Nerozumím právě takovým těm "orestuju strouhanej křen v co největším množství". Jak velké je co největší? Dalo by se napsat kolik křenu, kolik smetany a kolik vývaru třeba na X porcí? Děkuji...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: dik! Mam v mrazaku jeste kus zeber, tak je jasno :) vyvar uz dosel..je cas na novy:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Koupila jsem na vývar do CrockPotu uzená žebra, maso je obráno z nich. Na přepuštěném másle začnu s cibulí, pak orestuju strouhanej křen v co největším množství. Doporučuju někde sehnat moravskej, maďarskej bývá hořkej. Zaleju smetanou, nechám probublat, doliju uzenej vývar a vařím do měkka. Po té ponorným geretem mixuju a dochutím. Bramboru na kostky jsem si uvařila bokem a přidala s krájeným uzeným masem. Čerstvej křen na posyp dodá grády.
    Půl vývaru zbylo, bude i zelňača.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: maso nejdriv na panvicce a kren strouhas?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Polívky vařím celoročně, ale v zimním čase jsou obzvlášť potěšující. I když nefotogenické.
    Křenová z uzeného vývaru s masem a bramborou.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Zdrava vyziva v nedeli, Langose podle cuketkova receptu, prasarna ale bozi:-)

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    PALEONTOLOG: Neni vyfocen
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUCIASHECK: věcná, zázvor není vyfocenej nebo nebyl?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    U nas dnes v kuchyni uradoval muz

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ty vrtule se mi libi!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dělala jsem zajíca na černo a vyšel mi z toho králík a ještě rozmazanej. Příloha jsou batátovo čedarové pusiny, ve sklence Cabernet Moravia.



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    IKARIE: Ryzlink se nevešel do záběru. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: Mňam.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jeste mi chybi vinne parovani :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba - losos z chladných vod Islandu v parmezánovo bylinné krustě, lusky, klíčené mungo a tatarka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ty jo, fotit špenátovou polívku! :-)
    Žabinec je s vajcem, do talíře přidán syrový česnek, špenátové lupení a špek.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tatarka z domácí majonézy barvená práškem z červené řepy.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    POlévka z pečeného celeru a pečeného česneku s uzeným tofu pro trošku bílkovin :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WRIGLEY: Recept na 1 plech:
    4 středně nahrubo nastrouhané velké brambory, ½ střední (spíše menší) cukety, 15 g nastrouhaného cheddaru, ¼ lžičky soli, špetka pepře, 1/3 hrnku kukuřičné mouky, 1 vejce, 1/3 nakrájené červené papriky, 1 lisovaný stroužek česneku, olivový olej na potření
    Nechte nastrouhanou cuketu vypotit (tzn. osolte ji a vymačkejte z ní vodu přes jemné sítko nebo přes plátno, stejně tak nechte odležet a pustit vodu brambory. Potom směs všech výše uvedených ingrediencí jemně promíchejte a nechte chvíli odstát. Následně ji vytvarujte „vykrajovátkem“ na tatarák (nebo třeba miskou či hrníčkem) do bochánků na plechu na pečícím papíře. Pečte je na 190 stupňů 20 min, následně je potřete olivovým olejem, udělá se na nich křupka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam