LADY_MYSKA: Ok, recept jsem už uložila i do receptáře :)
Jen pozor z CrockPotu zůstane je to koleno šťavnatější, bylo docela těžké ho pak nabrat, aby se cestou na prkno nerozpadlo.
Koleno omyješ, posypeš solí a kořením Harísa a dle vlastní chuti a snesitelnosti pálivosti mletým kajenským pepřem (věřím, že ale prostě stačí paprika a klasický pepř ,-). Než ho připravíš, nakrájej nadrobno 1 cibuli a 10 g kvalitní slaniny. Ty nech dusit na 2 lžících oleje v zavřeném hrnci.
Pak přidej to koleno a po cca 30 min dušení pod poklicí na vyšší teplotu, až pustí vodu, přidej 3/4 hrnku piva (mělo být černé, to jsem jaksi nedohledala, velmi dobře posloužilo i světlé ,-) ). Potom přidej cca 1/2 - 3/4 hrnku vody (podle šťavnatosti kolene) a nech táhnout na nižší teplotu celkem 14 hod. Ty poslední 2 hod. jsem zase navýšila teplotu, abych redukovala šťávu. Vyplatilo se - chytla tmavší barvu a byla na polití knedlíků a zelí dokonalá ,-)