• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ILLUZE: Vypada to, ze maskrtnica odpovida na tve dotazy :))

    FAITH
    FAITH --- ---
    ILLUZE: Vyska jak kto. Kamaratkina mama robila v pekarni a tieto chleby predavali so zlavou ako nepodarene.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ILLUZE: krajkové vzory vzniknou tak, že do ošatky dáš krajku. A chleba se stříkat vodou nemusí, já ho stříkám jenom když mám dojem, že mám moc pevnou kůrčičku.
    A já výskám, protože víc křupavé kůrčičky a taky to znamená, že vyběhl. Bojuju s nízkými chleby :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ILLUZE: to malování je myslím dvojího druhu - to posypávání moukou přes šablonu - vystříháš, navlhčíš jak chleba, tak šablonu, tu přilepíš na chleba a posypeš moukou/bramborovým škrobem (mouka se prý víc pálí).
    Nařezávání se dělá do chleba, který není úplně dokynutý, ze stejného důvodu praská víc i nenaříznutý chleba. Proč je žádoucí mít na chlebu "ucho" jsem dodnes nepochopila, ale taky nepeču tak dlouho :-)
    Já mám za sebou první zdobicí pokus s moukou.


    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ILLUZE: chleba uz nejakou dobu nepecu, Ale proč se tak výská nad tím velkým "šklebem": protoze to tam je vzdy poradne vypecene a krupave a me desne bavilo to odtrhnout a chroupat :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dotaz, kdo pečete chleba - šmíruji různé blogy a skupiny na FB, ale některé postupy mi nejsou jasné.

    - Učarovalo mi malování na chleba, různé krajkové vzory apod. - jak se to dělá, když se má chléb stříkat vodou?
    - A jaký je postup - koukala jsem, že někdo prostě vystřihává vzory a pak přes to posype těsto moukou. Ale ty složitější vzory?
    - A teď možná hloupý dotaz - chleba je potřeba nahoře nakrojovat, to je jasné. Ale proč se tak výská nad tím velkým "šklebem"?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MUTHA: Máš, dáš recept? :)
    A jak ti chutná?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ILLUZE: myslim, ze az otevrou kancly, tak se nas tam bude kutalet hodne:D takovej malej zavod, kdo se dokutali dal a rychleji.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Ty kráso, jsi dobrej! :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Protoze me pekne stves, tak jsem alespon v rychlosti spichnul skoricove sneky ke snidani

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: Napodobne :/
    Je to zradny
    Nejim extra moc, ale mlsam :(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: No jestli na mne přepíšeš kousíček té vaší úžasné zahrady ❤️

    P.S.
    Hele, to fakt nechceš. Jestli se nesrovnám, tak mne budou muset pak v květnu / srpnu (?) do kanclu odkutálet...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Jo takhle je to! :))
    Jsem tehdy měla přibalit kynuté makové buchty!
    A já se mu maluju se zdravým koláčem, abych nenarušila životosprávu ,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: Ale mě by sis adoptovala, viď ;)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Opravdu bys nechtela adoptivniho plesateho starnouciho IT syna?:-)(bratra,stryce,tetu?:-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tentokrát žitno špaldový s podmáslím, včera posloužil s tuňákovo tvarohovou pomazánkou s jarní cibulkou ,-)



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Makové minizáviny s rumovou posypkou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vajíčková pomazánka z domácí smetanové lučiny, ředkvičkové děti.

    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    REGIS: tak jo, ale nádobí je na tobě! :D
    REGIS
    REGIS --- ---
    HOMOLOVKA: Můžu u vás bydlet a jíst, prosím? :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KEMENTARI: To se mi poprvé také stalo.
    Chce to vyčkat, až se spodní část opravdu opeče.
    A přijde mi, že ten kvásek na konzistenci také dobře zapracoval.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    U nás se jel tenhle víkend v asijským stylu, takže polévka Tom Kha Gai a Bún chả.)



    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    ILLUZE: Dik. :) Rano jsem to zkusila podle vygooglenyho receptu (https://www.albert.cz/recepty/bananove-livance-s-ovesnymi-vlockami) a byly moc dobrý, akorát se špatně pekly - těsto bylo hodně nadýchaný a trhalo se při otáčení. Možná mi jenom chybí praxe, zkusím je zas, chuťově byly prima.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOC256: zteplani je tam proto, aby se to peklo rovnomerneji.. ze nebudes mit ledovej vnitrek a zteplale okraje.. imho..
    ja u kurete jedu realne pri peceni na max 75 stupnu, u sousvide 70 (ale SV jeste opekam na panvi potom)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KASUMI: Aha. Ja si to zkoukl v rychlosti v kuchyni na mobilu :). Myslel jsem ze to zteplani je alternativa k tomu kdyz nestihnes den predem do lednice. A tech 74°C zminuje jako bezpecne minimum pro kureci maso...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam