• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Žampiónový krém s křepelčími vejci. V páře vařený květák jakože halušky s jarní brynzou, smaženou cibulkou a slaninou.



    MHLAVAC
    MHLAVAC --- ---
    Pečené kuřecí stehno, šťouchané brambory s kukuřicí a sekanou petrželkou s cibulovou marmeládou

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    PETATA: Můžu o ty recepty poprosit? :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    ILLUZE: uz si nejake dohledala? mam 2 recepty, v obou jsou cca.2 brambory, oba vyborny
    kdyztak ti je prepisu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: No na to jsem koukala. Oprášíš škrob / mouku. Dáš na chleba papír s prostřihlým vzorem a posypeš škrobem.

    No a pak mi není jasné, jak je to následně s tím postříkáním vodou.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: No tak to jsme na tom stejně :) nemůžu to krajkoví dohledat.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Čerstvý nestříkaný špenát z pole (Bedýnky Brno), zarestovaný narychlo na másle s česnekem, opečený uzený bok bez konzervantů (Scuk) a brambory z okolí Brna (Dobrej Špajz).

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANDREJKA: jo a na to nařezávání zkušení radí šoupnout třeba na půl hodiny předem do ledničky. Předpokládám i s ošatkou, ale taky jsem nevyzkoušela :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ANDREJKA: inu, jak bych ti to... máš přede mnou několik desítek chlebů náskok, tak se necítím úplně na nějaké rady, ale co radí odborníci :-)
    - nechat kynout v sítu vymazaném olejem, tam ta mouka úplně odpadá (nevyzkoušela jsem)
    - vysypávat ošatku škrobem, ne moukou (to funguje částečně, po upečení to není tak zářivě bílé, i když ten škrob nějaký na chlebu zůstane - viz ten můj zajíc)
    - po kynutí omést (vyzkoušela jsem, mně to teda nefunguje nebo jsem levá)
    - nechat kynout v ošatce vystlané nějakou látkou (vyzkoušela jsem, od té utěrky jsem to nepomoučené horko těžko odlepovala a na nějakou šablonu už jsem po tom neměla náladu)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: tohle je od id

    phusi, blog veganotic. Cz
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VSICHNIMAME: to vypada taky vyborne a pekne by to i vyuzilo potencial hrnce. Dam vybrat zenskejm schvalne :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    POHODAVOLE: strašně dobrá je maslova cocka, dal Makhani. Dělám podle kitchenette. Z toho receptu je toho ale moc, tak pro 4 minimalne
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: do rajčat je hrozně dobrá i běžná čočka, ještě dávám trochu mrkve na kolečka. ale jinak jsem teď zamilovaná do belugy.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: ja se nebranim vetsine pokrmu z cocky a obzvlast se mi libi cervena. Hledam neco, co bych zas vyzkousel o vikendu v hrnci a toto je zhavy adept :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: dík. Jedná z mála verzí čočky, kterou mám ráda.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: vypada skvele!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vafle a trhane kuřecí. Z kafe Mělník

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Polévka z červené čočky a rajčat. Parmazan a listky koriandru.

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BAAL: není cesty zpět :-) (mě po letech úplně okouzlil domácí chleba s lučinou, solí a pažitkou. Ideální svačinka) :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam