• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Muž dojídá zbytky, tak jsem si mohla uvařit to, co on nemusí (fenykl, koriandr).
    Fenyklová omáčka s blanšírovaným chřestem a fenyklem, vejce, hrách, koriandr.


    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: musím říct, že mě to na tom teda moc nebaví :D na nepředvídatelné výsledky závisející na tom, jestli se člověk na objekt náhodou křivě nepodíval, mám předčasně pubertální dceru :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: To je pocit, co? ,-)
    Někde jsem si přečetla názor jedné blogerky, že u toho chleba ji baví, že nikdy neví, jak to dopadne - stačí se na tu masu těsta ošklivě podívat, stačí změna tlaku a energie těch všech hodin předtím, co se člověk těstu věnoval, jde dopryč…

    má pravdu ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA: Máš fantazii! :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    BAAL: A taky jako malej dracek (s hlavou k oknu). Moc povedene!
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANDREJKA: http://receptydetem.cz/recepty/mrkvove-rohlicky/ jen místo jablečné náplně jsem použila povidla
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Ok, tak já se taky přidám, když tu teď frčí to pečivo - řemeslný chléb s brusinkami a vlašáky. Byl dobrý, jen bych ho nechala déle kynout, byl takový hutnější. Recept taky podle Peče celá země.

    Mrkvové rohlíčky s povidly - dobrota .)



    BAAL
    BAAL --- ---
    Do tretice uz to vypada i jako chleba:-)

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: já teda stejně avokádo a gorgonzolu nerada, ale heldám způsoby jak dodat ovoce do salátu a čím je vhodné ho dochutit :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: s gorgonzolou a avokádem moc nepomohou :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: dáváš nějakou zálivku?

    V rámci paniky, že karanténa si vyžádala už dvě kila navrch, jsem se rozhodla zařadit výrazně víc salátů do jídelníčku :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: já mám neprůstřelný recept, jen jsem se zahleděla do dáli a dala tam 2x víc rajčat a navíc mám domácí redukovaná, takže ekvivalent 4-5 plechovek z obchodu. Takže máme čili-rajskou.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: jestli chces, tak mohu pro inspiraci odpo vyfotit recept z kucharky k hrnci. Jinak jsem pouzil mlety bio angus z makra na burgery a hodilo se pekelne. Diky za pripomenuti veganotic. Nasel jsem tam krome te polivky i dalsi super veci, tak snad brzy predvedu neco.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: a já ho vařila asi po sté v životě a bylo překvapivě naprosto nejedlý. dneska zkusím nějak opravit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    WERKA: ta hruška tam byla hrozně super :-) a jak říká BERUSKA_CA, vlašské ořechy jsou taky základ.

    Já to dělala prvně a velmi mě potěšilo, jak to všechno fohromady funguje i s tou zálivkou z medu (v mém případě pampeliškový, nemůžu klasický), balsamica, oleje, pepře a soli.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja zkousel o vikendu prvne chilli con carne a bylo super :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BERUSKA_CA:
    WERKA: A přidat posyp praženou slunečnicí.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KEMENTARI: můžu link?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Taky housticky, uz se upeklo a snedlo asi pet varek. :) Tahle je z 50 % z celozrnne mouky, kynulo to normalne, chut skvela, takze priste obsah celozrnne jeste navysim.
    Recept od soutezici z poradu Pece cele Cesko (coz by ted mohl byt taky kryci nazev pro aktualni situaci...). Kynou pres noc, rano se jenom vyndaji z lednicky a upecou, coz je idealni – jsou cerstve a horke rovnou k snidani, aniz by na to clovek musel extra vstavat driv.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam