• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Taky housticky, uz se upeklo a snedlo asi pet varek. :) Tahle je z 50 % z celozrnne mouky, kynulo to normalne, chut skvela, takze priste obsah celozrnne jeste navysim.
    Recept od soutezici z poradu Pece cele Cesko (coz by ted mohl byt taky kryci nazev pro aktualni situaci...). Kynou pres noc, rano se jenom vyndaji z lednicky a upecou, coz je idealni – jsou cerstve a horke rovnou k snidani, aniz by na to clovek musel extra vstavat driv.



    WERKA
    WERKA --- ---
    Já konečně zkusila housky podle Cuketky. Moje první...

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    WERKA: A posypat vlasskymi orechy.
    WERKA
    WERKA --- ---
    GENEVIEVE: Červenou řepu s kozím sýrem a rukolou miluju. Přidat hrušku je dobrá inspirace pro příště.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MUTHA: my ten gril kupovali na obří domácí toasty :D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: ok, dik:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: https://www.ikea.com/cz/cs/p/senior-panev-kremova-bila-90264845/
    A právě na neefektivní sklokeramice funguje dobře. Nechám ji dlouho nahřívat tak na půlmaxima a před smažením naliju olej a zapnu na víc. Dělám v ní řízky ve vrstvě oleje i třeba stejky jen na pmáznutém dně.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: hmm, hmm, tak nad tim taky prave vaham, jestli to sporak da. Litinovou mas od koho?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: krůtí plátek je mučen v kontaktním grilu tefal :). Pánev mám hladkou litinovou, grilovací mě nenadchly, ale mám blbý sporák.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: uplne mimo dotaz, ale mate gril, nebo gril panev? Mam skoro sepsanej seznam na nakup panvicek a u grilovavi vaham.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    a k večeři ještě rukola, červená řepa, kozí sýr, hruška, ořechy a zálivka. k tomu domácí kvaskovy chleba s podmáslím.

    TERA79
    TERA79 --- ---
    Já bych jen chtěla nahlásit, že jsem se taky neflákala!
    Byly krůtí řízečky do malý ručičky (jednohubkové řízky) s chilli sweet omáčkou a listovým salátem (taková naše domácí prasárna), podle p. Cuketky týden naložený roastbeef jen tak s mísou zeleniny, losos se zeleninou v páře (mrkev, brokolice), palačinky (ty dělal můj báječný muž- umí ty průhledný) se zbytky domácích marmelád a šlehačkou, halušky s vypraženou slaninou a kysaným zelím a z přezrálých banánů jsem upekla bábovku. Jo a Kulajdu jsem si udělala do práce, u nás ji nikdo kromě mě neoblibuje, takže ji budu jíst tak do středy a to jí zítra vezu 2 porce kamarádce. Zahučel do ní zbytek loňského kopru z mrazáku . Pořád neumím fotit, ale to neznamená, že se nesnažím!
    A zítra mám domluvenou otep meduňky, sirupovou sezónu považujte za zahájenou. Teda vy jste už nejspíš zahájili, takže se jen přidávám. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Snídaně...
    Tortilla s vajíčkem, sýrem a šunkou...

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Ja pekla kure par dnu zpatky a vsechny tri otevreny kompoty uz nebyly vonco
    Byla jsem hodne zklamana :(((

    A letos merunky pomrzly, tze mamciny kompoty nebudou, fnuk
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: jo, já jsem nevímjak dneska udělala vafle, mazanec a chleba... a muž boloňskou. Dneska byl vařicí den.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: přesně! a už nějakou dobu jsem tu měla kompot a automaticky s ním prima chuť na pečené kuře. muž se mi hrozně smál protože jsem vymyslela jídlo jenom abych si mohla dát kompot. a nelituji ničeho bylo to děsně dobrý. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    francouzske kuřátko s máslem a šalvějí (v pekáči ještě slanina a cibule) bramborová kaše a broskvový kompot s mandlemi a amarantem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Recept:
    Ingredience: Těsto: 150 ml vlažného mléka + 30 g másla, 250 g polohrubé + 50 g hladké mouky, 20 g cukru krystal / krupice, 20 g vanilkového cukru, 1 žloutek (+ bílek na potření), 15 g kvasnic.
    Maková náplň: 130 g máku, 120 g mléka, 1 lžíce másla, 2 vrchovaté lžíce povidel, 15 g vanilkového cukru, 1 lžíce posekaných mandlí, možno přidat víčko rumu. Cukr moučka na posypání hotového pletence.
    Postup na přípravu náplně: Máslo necháme na mírném ohni v hrnci roztopit, přidáme mléko a ostatní ingredience, povidla s rumem a mandlemi přimícháme jako poslední. Směs necháme vychladnout.
    Postup na pletenec. Nejdříve si připravíme kvásek – kvasnice, 3 lžíce mléka a 2 lžíce mouky smícháme v jednolitou kaši a necháme v misce pod talířkem 10-15 min vzedmout. Mouku přesijeme a smícháme s ostatními ingrediencemi, v závěru přidáme kvásek. V robotu necháme propracovat cca 10 min. Následně těsto v míse necháme kynout pod utěrkou cca 1 hod. Potom jej rozválíme do velkého plátu, přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 min odpočívat. Pak jej potřeme makovou náplní, srolujeme do rolády. Tu následně podélně rozkrojíme a spleteme.
    Těsto vložíme do formy (na biskupský chlebíček) vymazané máslem. Formu přikryjeme utěrkou a opět necháme cca 1 hod. kynout.
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Těsto pomažeme bílkem a ve formě jej vložíme do trouby. Po 3 min stáhneme teplotu v troubě na 165 stupňů a pečeme cca 20 min.
    Pletenec necháme vychladnout a podáváme jej jemně poprášený moučkovým cukrem.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    No a dnes marinovaná kuřecí křidélka se salátem a chlebem.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: och. byla bys ta k dobrá a na pletenec mi dala recept. Neměla jsme mám nejméně týden.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam