• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: díky!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Cca 2,5 hodiny na 100 - 120 stupňů.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jenom se doptám, protože jsi mi udělala chutě, jak cca dlouho jsi to pekla a na kolik?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Teriyaki (Asi? Svařila jsem sojovku, třtinovej cukr, nastrouhaný jablko, med a dotáhla chilli a limetou) kuře.

    Je to strašně dobrý a strašně nefotogenický.



    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: to vypadá velmi chutně!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Podporujeme lokální dříče v zemědělství, je to krása, že už toho jde dost nakoupit čerstvého místního. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kapsa z kuřecího prsa s kůží, plněná špenátem se sušenými rajčaty, česnekem a uzenou nivou. Orestované kapsy se pomalu pekly na cibuli, zbytku sušených rajčat a rozkrojeném mladém česneku. Z těchto podložek vznikla s výpekem výrazná omáčka. Servírováno s pyré z celeru a černé ředkve s Ryzlinkem.



    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá to mnohem elegantněji, než když se jakýkoliv svůj talíř snažím vyfotit já :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zbytky z lednice už bylo taky potřeba zpracovat, nevypadá to extra elegantně, ale dobrý to bylo. Chřest balený v krůtí šunce zapečený s žampiony a zbytkem šunky vepřové v omáčce z domácího mascarpone, růžového vína s muškátovým ořechem. Navrch krusta z goudy.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TOOMIX: Já bych to jen vytunila vývarem místo vody, jinak podobný postup.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TUILE: já ho dělám skoro jako normální guláš. Hodně, hodně cibule do hněda, pak přihodím nakrájené špekáčky/klobásu, za chvíli papriku (maďarskou, uzenou atd.), trochu podlít, odškrábat ze dna ten trošek, co se tam připekl, za chvíli víc vody, přidat brambory a jakmile jsou hotový tak vypínám.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ve vegete se resil burtgulas a ja na nej dostala chut.
    nemate recept na dobrej burtgulas? ja sem to vlastne nikdy nevarila a nechci takovou tu vodovou sracku.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Dělám je různě, ale základ tvoří: nastrouhané brambory, vejce, sýr.
    Pak lze doplnit:
    - kukuřičná mouka - protože ti udělá tu fakt chutnou krustu (dávám ji i do bramboráků)
    - nakrájená zelenina - paprika, cuketa, pórek (ta šťavnatější část), třeba cibule nebo jarní cibulka, může být i jemná karotka
    - u nás boduje ze sýrů Cheddar, ale i může být Mozzarella, Eidam...
    - sůl, bylinky, klidně i pepř

    - navrch - cca 5-10 min před vytažením občas dávám plátek rajčete a určitě sýr
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    ILLUZE: Takový dotaz k něčemu už před časem postnutému: prosím, co všechno je v těch plackách a čím drží? Děkuji převelice.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Dělala jsem včera ty vaše mrkvové rohlíčky a dobrý, povedly se, neměla jsem povidla, tak jsem tam dala tvaroh a marmeládu a obojí vyteklo jen trošku:) jinak s tím těstem se moc hezky pracuje.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Karantenni prebirka lednice a rychly kari

    FAITH
    FAITH --- ---
    Ryba s tymianom a citronovou korou, to cervene je cizrna a rajcinovy pretlak.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: Recept :)
    Ingredience pro 2 dospělé a 2 děti: 450 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, lžička cukru, špetka soli, 200 ml mléka, 2 lžíce oleje, 1 vejce. A když je nízký tlak, klidně přidejte 2 PL kysané smetany. Dostatek oleje nebo sádla na smažení.
    K tomu – kysanou smetanu, nastrouhaný Eidam, kečup, nadrcený česnek v olivovém oleji s troškou soli, nakrájenou jarní cibulku.

    Postup: Nechte vzejít kvásek – smíchejte kvasnice, 2 lžíce mouky, 4 lžíce mléka a cukr – smíchejte, misku přikryjte talířkem a nechte cca 15 min odpočívat.
    Smíchejte následně a nechte robotem (či ručně) propracovat těsto. Kynutí pod utěrkou je tak na cca 1-1,5 hod. – záleží na počasí ,-)
    Potom rozkrájejte / natrhejte těsto na bochánky, z těch udělejte placky a ty pak nerovnoměrně vytahejte do větších placek – ideálně s cca 10 min odstupy, ať se těsto pustí.
    Smažte na prudko, langoše by měly v oleji plavat a pak jemně tuk papírovými utěrkami odsajte.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: na langose teda moc nejsem, ale tento bych klidne dal. Vypada skvele oproti klasice s kecupem :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    O víkendu konečně přišly na řadu dětmi vyžádané langoše ,-)
    S kysanou smetanou, sýrem, s jarní cibulkou a potřené drceným česnekem.



    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAITH: Lol, kus tycky za petikilo, to jsou vtipari.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam