• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Vypadá krásně, čím byla vycpaná?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    prijeli hoste a tak sem nadil a upek pres noc husu. lezela 2 dny v soli a kminu a byla fakt moc dobre ochucena

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BERUSKA_CA: tak to ja beru jako samozřejmost (a na váhu, ne na objem, pochopitelně :))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUCIASHECK: Davam stejne mnozstvi masa a cibule, dost to vylepsuje kvalitu gulase.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    nj ja taky akorat ji rozriznu napul a osmahnu na panvi :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Trik se slupkama taky používám.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: já ji tam samozřejmě taky dávám celou. Ale když vím, že budu dělat guláš, tak si dávám z předchozích vaření na stranu ještě nějaký slupky, ať to barví víc.
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Já do guláše na konci hodím jednu až dvě "kostičky" čokolády na vaření. A cibuli do vývaru hážu celou, bez loupání. Jen ji opláchnu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: jo, a hovězí vývar dělám vždycky s cibulovejma šlupkama.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: můj tip na hodně tmavej gulíš je opravdu HODNĚ udělaná cibule, dost do tmava orestovaný maso, zarestovaná slušná dávka papriky a lžíce povidel cca hodinu před koncem.

    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Jak světlou nebo tmavou máš cibuli? Mně naučil "hospodský" kuchař udělat tu správnou barvu cibulí. Nesmíš ji akorát přepálit, potom hořkne. Ale od té doby mám guláš vždycky krásně hospodsky tmavý.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: no přijde mi to jednodušší, než udělat kvásek předtím - nepočítám, kolikrát mi stačil utéct ,-)
    v lednici na pohodu - prostě smícháš drobek kvasnic s vodou a solí :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JAJITA: kyselo je top, ale musim se priznat, ze jsem ho mel prvne az loni a zaujalo dost :)

    Jinak ted drtim casto gulas. Snazim se o co nejtmavsi, jako se dela v hospode a dnes uz jsem docela spokojeny, tak priste max pripecu vic maso, dle rady teticky :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: je! Já to mám mnohem radši než jen samotný brambory :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    bez fotky, ale!
    včera jsem vařila krkonošské kyselo, z domácího kvasu
    polívka je teda dost nefotogenická, ale o to víc jedlá, fakt mě to mile překvapilo, zařazeno do seznamu oblíbených :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: já úplně vytěsnila š´touchané brambory s vařeným zrním. A přitom je to geniální příloha.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Mám hlad z toho, krása. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dnešní žraníčko :D krkonošská babička dodala mladého domácího kohoutka, horu porku a křehoučký salát... tož :D Jsem kohouta upekla v pomaláči s celerem... (šťouchané brambory z nových + krup + pórek)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: týjo, slané droždí, no tak to vypadá hodně zajímavě, ale k tomu se asi ještě budu muset trošku víc odhodlávat :D Ale ukládám si to, díky!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: https://www.vune-chleba.cz/.../?fbclid=IwAR3o89hW5D7Zy0-5ZalC0aTfsWXDgRnXbEvlq3yRhUME3mngbS0sgVbvyB8 - jen jsem použila žitný graham.
    Z krájení mít strach nemusíš - kůrka je krásně křupkavá, ale jemně. Těsto se rozplývá na jazyce, ale při řezání se vůbec nelepilo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ale jak rika moje zena, je v tom X0% celozrnny mouky, takze je to vlastne zelenina. Obzvlast to zduraznuje u babovky, kolacu a susenek :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam