• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JAJITA: kyselo je top, ale musim se priznat, ze jsem ho mel prvne az loni a zaujalo dost :)

    Jinak ted drtim casto gulas. Snazim se o co nejtmavsi, jako se dela v hospode a dnes uz jsem docela spokojeny, tak priste max pripecu vic maso, dle rady teticky :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: je! Já to mám mnohem radši než jen samotný brambory :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    bez fotky, ale!
    včera jsem vařila krkonošské kyselo, z domácího kvasu
    polívka je teda dost nefotogenická, ale o to víc jedlá, fakt mě to mile překvapilo, zařazeno do seznamu oblíbených :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: já úplně vytěsnila š´touchané brambory s vařeným zrním. A přitom je to geniální příloha.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Mám hlad z toho, krása. :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dnešní žraníčko :D krkonošská babička dodala mladého domácího kohoutka, horu porku a křehoučký salát... tož :D Jsem kohouta upekla v pomaláči s celerem... (šťouchané brambory z nových + krup + pórek)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: týjo, slané droždí, no tak to vypadá hodně zajímavě, ale k tomu se asi ještě budu muset trošku víc odhodlávat :D Ale ukládám si to, díky!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: https://www.vune-chleba.cz/.../?fbclid=IwAR3o89hW5D7Zy0-5ZalC0aTfsWXDgRnXbEvlq3yRhUME3mngbS0sgVbvyB8 - jen jsem použila žitný graham.
    Z krájení mít strach nemusíš - kůrka je krásně křupkavá, ale jemně. Těsto se rozplývá na jazyce, ale při řezání se vůbec nelepilo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ale jak rika moje zena, je v tom X0% celozrnny mouky, takze je to vlastne zelenina. Obzvlast to zduraznuje u babovky, kolacu a susenek :-).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    APRILMOUSE: já používám tento http://www.pradobroty.cz/2015/06/toastovy-maslovy-chleb.html a unese až 30 % celozrnných mouk včetně grahamové. Ale pak už ej to fakt skoro drobivá věc a ne každý snese jíst tolik celozrnnosti.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: recept by byl? Uz delsi dobu uvazuju, ze je to posledni pecivo, co jeste kupuju :-) jen mam trosku trauma z krajeni asi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: krásnej ho máš. Taky nemůžeme kupovat toasťák, kdyby nešel upéci, nejíme ho.
    TUILE
    TUILE --- ---
    asi sem se zamilovala.

    du mu napsat, ze az se rozvede, chci ztloistnout po jeho bonu ja!

    https://m.youtube.com/watch?v=5Mb_P5GAZK4
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes naprosto dokonalý pšeničnožitný toustový chléb.
    Má jedinou vadu na kráse - už nedokážete pozřít žádný kupovaný ,-)











    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V pátek momentální nápad a přitom se z toho vyklubal fakt výborný oběd - zapečené brambory se slaninou, česnekem a sýrem, mrkví v citrónovém pepři a k tomu fazole.





    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jarní bryndza. (Díky, Geisho! :)




    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Burt peceny v troube roztahne nozicky!


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kýta z přeštického vepře strávila noc ve společnosti čerstvých shiitake a sušených lišek v pomalém hrncu.
    Z hub a výpeku jsem udělala omáčku za pomoci mixu dušené cibule, smetany a mascarpone, chřest a glazované mrkve s tím docela ladily. Někdy jsou to fakt experimenty. :-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    Mame tu novou sezonu a s tim prichazi tradicni problem co jist na zavodech, kdyz clovek nechce sedmidenni prujem z klobas od kantynsky.

    Zavitky jsem uz zkousel loni ale oschnou v krabicce, tak na zitra zkousim sous vide pytlik, trochu odsat vzduch a zatavit

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rudá Soňa.
    Polívka z plechových rajčat, červené řepy a červené cibule. (plus anýz, česnek, zázvor, kardamom, křen) Zužitkovala jsem jehněčí vývar, když se z něj sundá puk ztuhlého tuku, nevoní tak skopovinou a tady výrazné polívce jen dodal sílu vývaru z kostí.
    Doplněno domácím 12% jogurtem, křenem, mátou a křenovým listem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam