• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Otevreli fitka, takze je cas se vratit k “fitness” strave a cinkam.

    Kokosove mleko, boruvky,maliny a orechove maslo

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Soba nudle, vejce, zelenina.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOC256: recept je nize + jsem pridal necelou lzicku glutamatu. Chutna to fakt jak z bistra :)

    Smažené nudle s kuřecím masem. Originální recept
    https://www.youtube.com/watch?v=Z3iSVL95--E

    KOC256
    KOC256 --- ---
    POHODAVOLE:
    by me zajimal autenticky recept na tu jejich chut... prosím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jinak jsem zkousel autenticke nudle s kuretem a dopadly skvele. Tady nebo s sebou? :D

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: snazil jsem se ji udelat dost, ale mel jsem obavy, tak priste jeste pritlacim :)
    LUCIASHECK: ten vypada skvele a povidla zneji dost zajimave!
    BERUSKA_CA: mam to stejne..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FAT: no...abych byl uprimnej, bylo to ala babice nebo spis co sem doma nasel. uvaril sem par brambor ve slupce, rozsekal je na hrubo, vhodil dve vejce, krupavou cibuli z pytliku, na masle zpenenou cibuli, zbytek petrzele, zbytek cesneku, sul pepr majoranka nutmeg a jak to bylo husty, tak este zbytek kefiru. bylo to docela dobry, na to ze to byl takovej paskvil..
    FAT
    FAT --- ---
    DEVIL: Vypadá krásně, čím byla vycpaná?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    a taky sem sehnal fakt pekny zebra plny masa (nizsi jakost 'spare ribs') a poradne je zhnedil. k tomu sem zkousel hranolky domaci. zas sem byl ale spalenej a mel doma jen zluty brambory, takze sou dost hnedy. ale krupaly. chvili :)
    ruzne sem testoval obalovani v skrobu, predvareni a zmrazeni atp. proto sou v ruznejch kyblech



    DEVIL
    DEVIL --- ---
    prvni grilovacka byly marinovany short ribs s bratwurst klobasama

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    prijeli hoste a tak sem nadil a upek pres noc husu. lezela 2 dny v soli a kminu a byla fakt moc dobre ochucena

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BERUSKA_CA: tak to ja beru jako samozřejmost (a na váhu, ne na objem, pochopitelně :))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUCIASHECK: Davam stejne mnozstvi masa a cibule, dost to vylepsuje kvalitu gulase.
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    nj ja taky akorat ji rozriznu napul a osmahnu na panvi :o)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LUCIASHECK: Trik se slupkama taky používám.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    FAT: já ji tam samozřejmě taky dávám celou. Ale když vím, že budu dělat guláš, tak si dávám z předchozích vaření na stranu ještě nějaký slupky, ať to barví víc.
    FAT
    FAT --- ---
    LUCIASHECK: Já do guláše na konci hodím jednu až dvě "kostičky" čokolády na vaření. A cibuli do vývaru hážu celou, bez loupání. Jen ji opláchnu.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: jo, a hovězí vývar dělám vždycky s cibulovejma šlupkama.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: můj tip na hodně tmavej gulíš je opravdu HODNĚ udělaná cibule, dost do tmava orestovaný maso, zarestovaná slušná dávka papriky a lžíce povidel cca hodinu před koncem.

    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Jak světlou nebo tmavou máš cibuli? Mně naučil "hospodský" kuchař udělat tu správnou barvu cibulí. Nesmíš ji akorát přepálit, potom hořkne. Ale od té doby mám guláš vždycky krásně hospodsky tmavý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam