• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak tu nedavno probehla diskuze o nozich, tak jsem se hecnul a dal jsem trochu pece po delsi dobe svemu hlavninu nozi a je to fajn kdyz zase kraji:-))))

    Na brouseni jsem driv mel ty keramicke ocilky nahore, ale ukazalo se to jako nevyhovujici tak aktualne pouzivam sadu od Spidercca a finale na te plastove placce s kuzi, vysledek pri trose obetovaneho casu umi prekvapit, moje draha uz hledala naplast:-)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    OPI: No abych si pekl pecivo, tak na to mam svuj volny cas moc rad, ale toto tak nejak chci zkusit :)
    OPI
    OPI --- ---
    KOC256: já se pečivu běžně vyhýbám takže další pečení plánuju nejdřív za půl roku :D je to fakt dobrota
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KOC256: plus minus podle tohodle receptu https://www.ohmychef.cz/recepty/krem-z-bileho-chrestu-se-zahradnim-kvitim-a-krutony/

    A olej byl dynovej, proto mel tmavsi barvu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a dnešní oběd :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak na dobrou noc ,-)

    Mléčno máslový kváskový chléb. Neskutečná vůně kůrky...



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MUTHA: jenom když vidím to náročný pěstování bílého.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    MAR_TINA: poslední větu podepisuji do puntiku:)!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Zeleny mam taky a chci zkusit s holandskou. Davam si to v jednom snobackem podniku a prijde mi to maximalni :).

    Maslo pouziju polske kupne za 29kc kostka v akci, tak snad to nebude na mrzeni...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě pomůže pokrajet na kousky na šikmo a ty vařit. Vlákna jsou kratší a líp se mixuji a cedí.
    Celej bílej chřest je buržoustský sraní, používám jen zelený.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: tycak je nevhodnej mixer na tohle. To se musi poradne rozesrat. Pak v tom sitku po zdimani ti zustane jen takova zmokla koule jako kdyz hunata kocka vyblije chcuchvalec svejch spolykanejch chlupu po cisteni.
    Ta chut toho bilyho je mdlejsiho charakteru v porovnanim se zelenym. Osobne preferuju zelenej. Prave protoze je bilej drahej, zeru ho loupanej varenej abych mel pocit ze neco jim za ty prachy. Delam ale s besamelovou nebo mornay omackou. Na holandskou sem moc velkej zid na to kolik musim pouzit masla..
    Z bilyho chrestu delat krem je dle myho naprosto nevhodny burzousstvi az kacirstvi. Asi podobny jako smazit nejvyssi jakost ustric v testicku v oleji.. takovejma lidma pohrdam. Cimz se samozrejme nechci dotknout negru v new orleans..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL: No ja to jeste prohnal poradne tycakem (jiny mixer nemam) a porad to ma ty vlakna. Ale uz mi dosel i nazor, ze to je tim neloupanim, ze tam toho je nejvice a tech nejtuzsich...

    Tak to dotlacim tak a mozna se jeste nekdy hecnu na repete. Ona zase ta chut neni nijak svetoborna a ten chrest je relativne draha vec...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: imho dementni recept. Chrest bilej bys mel varit v trochu vic osoleny vode aby ho to ochutilo a nemels horky casti. Ja bych se nesral s loupanim protoze zbytecne ztracis surovinu a chut kdyz stejne delas krem. Az uvaris do fakt mekka tak nechat tu vodicku a pak to dat do klasickyho mixeru jen s casti ty vodicky jen aby se to mixovalo a poradne dlouho to mixovat. Ne tycakem. Pak se to leje zpatky do vodicky s tou zhnedenou cibuli skrz sitko. Ochucuju jeste strouhanym muskatem navic
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: pouzij propichanej alobal. Rozmrdany maso zustane vevnitr a stava + - vytece ven
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUTHA:
    díky...
    Proto mám rád videa, protože napsat oloupat chřest mi nic neřekne a když to udělám jak si myslím, že to je OK, tak třeba to je průser... :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OPI:
    Bojím se, že to musím v sobotu ráno mít na snídani :)

    Ale má být hnusně tak co...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    Tak jsem nevydrzel a udelal to podle toho...

    - přišlo mi že nebylo moc co loupat. Občas něco málo, ale nějak jsem nedokázal identifikovat co ještě jo a co už ne. Na zkus jsem to ukousl a požvýkal...
    - při vaření jsem občas zkusil a jednou jsem natrefil na ultra hořký kousek, kdy jsem měl chuť to rovnou překlopit do záchodu - že by to byl ten neoloupaný kus?
    - chtěl jsem to po rozmixování prosít přes normální cedník, ale to by mi zůstalo asi tak půl porce, takže jsem to jedl s celkem dlouhými vlákny. Mi to úplně nevadí, ale není to asi ten stav, kterým bych se chtěl chlubit návštěvě :(

    Nějaké dobré praktiky co udělat příště jinak lépe?

    DAVE_PAGE:
    Tam máš balsamico? Na olej mi to přijde dost tmavé...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    DAVE_PAGE:
    nejaky exra recept nebo se mám chytit treba
    Polévka z bílého chřestu | Apetitonline.cz
    https://www.apetitonline.cz/recepty/8867-polevka-z-bileho-chrestu.html

    ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Polívka ze zelených zbytků: česneková nať, vykrájená žebra špenátových listů a tmavší tužší listy salátu. Přece to nehodím na kompost, když to můžem zkrmit. Sypáno špenátem a karamelizovanou mrkví.

    MIDORI
    MIDORI --- ---
    OPI: Doporucuju od ni i loupaky, jsou skvely ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam