• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pečená krůtí prsa, mrkev, kedluben. Bulgur a opečené vařené brambory. Ještě byl hlávkový salát.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ne, v mrazáku. ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Bylas v lese? :-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Krůta na houbách



    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KEMENTARI: Taky jsem ho dneska uvařil kotel (3× množství z receptu).
    Na trhu v hlavě XXII měli slovenské papriky 2. jakosti, mix sladkých a pálivých, i slovenská rajčata za slušné peníze, navíc pěknou čerstvou cibuli a nové brambory.
    Nic (kromě cibule, samo) jsem neloupal, já mám slupky rád. :)
    Doma jsem vyhrabal i ten rajčatový protlak (Billa Tomato Paste, double concentrated, slušnej matroš), jsem zvyklý ještě před vajíčky dávat papriku (tentokrát jen maďarskou sladkou, jindy i pálivou), k tomu jsem opekl na kolečka nakrájenou mírně pikantní maďarskou klobásu.

    Američance se po prvním soustu pěkně rozzářily oči. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Duseny chrest na masle s horcici a medvedem. K tomu domaci housky...
    ...ty housky jsem k tomu nakonec nejedl. Bylo to super samo o sobe.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GEISHA: to sedlo :)

    Včera upečené celozrnné chlebové housky. Na večeři s avokádovou pomazánkou a zeleninou. Dnes zapečené s bylinkovým máslem s česnekem ke grilovaným kuřecím stehnům se salátem ,-)








    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tohle moc fotogenické není, ale v podobných dusnech příjemně osvěžující a lehká večeře... salát z pekingského zelí s cottage.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: umíš být miláček ,-)

    FAT: QUANTI: ne, fakt v poslední době vygumováno :-/
    a dovolená v nedohlednu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    IKARIE: VALENTINA: z receptáře ,-)
    Pro základ používám linecké těsto na korpus, odkoukaný z http://www.pradobroty.cz/2015/09/linecky-kolac-...
    Pokud máte keramickou formu - není potřeba ji vymazávat, jen rozprostřete těsto, s okraji až nahoru.
    V míse pak smícháte 1 vaničku zeleného tvarohu + 250 g Mascarpone (lze ale i 500 g tvarohu), 2 vejce, 50 g moučkového cukru, 14 g vanilkového cukru, špetku soli. A teď "tajné" ingredience - 3 kapky citrónového oleje nebo šťávy a 1 šťopka kvalitního rumu.
    Můžete se obejít bez nich, ale v kombinaci s posypkou tu chuť koláče opravdu pozvednou.
    Množství ovoce dle vlastního uvážení - 0,5 kg je tak akorát, ale já dávám, co se do koláče prostě vejde ,-)
    Posypka se dělá na poslední chvíli - vytáhněte z lednice máslo - tak 50 g, rozmixujte ho s 2 hrstmi hrubé mouky a hrstí třtinového cukru (čím tmavší, tím lepší).
    Pokud použijete místo jahod na podzim třeba švestky, skořice to do posypky jistí.
    Peče se cca 50 min na 180 stupňů, troubu předehřívám na 200 stupňů a po vložení formy do trouby teplotu stáhnu.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ILLUZE: taky prosím recept.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ILLUZE: podelila by ses prosim o recept? mam tu mascarpone, tvaroh i uz trosku unavene brozanske jahody :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: mor na tebe!
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Já myslel, že se tím chce pochlubit více lidem a ujistit je, že je to fakt dobrý...
    :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: mně to bylo nějak divný, ale říkala jsem si, že jsem se asi přehlídla :D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jako povedla se mi fajn věc, jako fakt jsem už zralá na dovolenou. Fotky jsem vložila původně do Zjištění, tak se omlouvám za opakování příspěvku, tam jsem to smazala.

    Osvěžující jahodová snídaně, koláč je top ideálně vychlazený - s tvarohem a Mascarpone.





    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKARIE: Ta tam uz rok neni, bohuzel :-(.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: Tohle si nosim do prace, jen znacne vic edamme (z japonskeho obchodu, nejak s tim umi lepe zachazet a jsou chutnejsi).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Necháš změknout máslo a smícháš se solí a sekanýma bylinama dle tvé chuti. Pak zas vrazíš ztuhnout do lednice. Ve folii ve válečku nebo ve skleněné dóze, to mám raději.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    GEISHA:
    KOCHANSKA_CH: jak? rozpustit maslo a dat do nej bylinky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam