• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Minutková úprava králíka - "svíčková" (králičí hřbet) zabalená s přilehlým tenkým hrudním krytím. Podáváno s liškovou omáčkou s bílým vínem a blanšírovanou brokolicí. Muž měl noky.





    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A pro změnu sekaná s cuketou, bramborem a kápiemi.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: Jako nejraději bych nekomentovala, jak se mi ten rybíz s jahodami slil. Ale na chuť to žádný vliv nemělo, mladší, která systematicky bojkotuje tepelně upravované ovoce snědla snad čtvrtinu. Takže dobrý, díky za tip ,-)





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A ještě nějaké mleté maso. Brněnská paprika plněná směsí mletého hovězího z Vysočiny, hřibovitých hub od Kojálu a Koryčan s cibulí z Tuřan. Pečeno na rajčatech s česnekem a bylinama s mrkví a cibulí proti kyselosti - hmota na omáčku. Pekla se i šalotka vcelku a pár dílků mladého česneku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí noha pečená na růžovkách zjemněných smetanou, smažená květáková rýže.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: děkuji za tip, už ji mám doma a je to suoer vychytavka :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GINGERCAT: zluta a oranzova mrkev je skrabkou, fialova rucne (skrabkou mi to moc neslo :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Pravda, že trochu opatrnosti si tydle škrabky žádají. Cuketu či mrkev raději pokládám na prkno při výrobě nudlí.

    GINGERCAT: Mám totok:
    Škrabka julienne PRESTO Expert | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...ABK4QeVigeW_uYD9HQ5BAHpwGKmERaGGgEo5gP80F-Ps8MTCHdGVj2Ja8_QaAq6dEALw_wcB
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GINGERCAT: ja sem kapituloval a koupil si v japonsku juliene peeler
    https://www.amazon.com/Kuhn-Rikon-Julienne-Protector-Stainless/dp/B0000CEWJD (podobnej)
    z cehokoliv mas pak hezky nudle bez nakyho velkyho srani. akorat treba u kedlubny nebo naky takovyhle tvrdy svine musis davat pozor, at se s tim taky nenakrajis. jinak jako po nozi a skrabc hodne povedenej nastroj..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ACIDQA: tu mrkev takhle krájíš ručně nebo je na to nějaký udělátko? Já koupila struhadlo na takovou tu korejskou mrkev a pro účely asijských jídel je to trochu víc nadrobno, něž by se mi líbilo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ACIDQA: Miluju k zblazeni! Krasny :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Bun bo Nam Bo, domaci, zejo. :)



    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: opravdu nastejno :-)

    proti tobě jsem teda -2 hodiny, takže peču něco kolem 6. a do práce mám čerstvý chleba, o víkendu je to ještě lepší :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: jako když se "sedělo" doma, šlo to... ale jak docházím do práce, už je potřeba nějakého načasování...
    a navíc jsem fakt levá - poslední dobou se mi nenachlazené těsto rozjíždělo - jako chuťově výborný, ale disk
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: taky jsem najela na lednicové kynutí, hlavně poté, co jsem spálila dva chleby, pečené kolem půlnoci ;-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    I zabíjačkový prejt z mrazáku je mleté maso. Trochu jsem ho vylepšila čerstvým česnekem a vrazila pod gril. Se zelím a smaženou cibulou bych se ho užrala, mám tyhle prasárny ráda. :-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: zadělávám tak kolem páté až sedmé, podle toho, v kolik plánuji jít spát ,-)
    včera jsem ho zadělala kolem sedmé, po desáté jsem ho provětrala a vložila do lednice
    před půl osmou ráno jsem ho nařezala než se trouba rozhřála, v půl deváté tu voněl na lince
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: to je jak ten plánovaný mamčin ,-)
    děkuji :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ILLUZE: Jistě máš vlastní ověřený recept, ale jestli se ještě někdo nepouštěl do kynutého koláče... tenhle recept mě nezklamal:

    Kynutý koláč s meruňkami a drobenkou — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...-kluci-v-akci/1137-recepty/680-kynuty-kolac-s-merunkami-a-drobenkou/

    (Ještě někdy do té drobenky k meruňkám přidávám skořici, případně amaretto.)

    A tady mají verzi rovnou s mandlovou drobenkou:

    Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...-kluci-v-akci/1137-recepty/93-boruvkovy-kolac-s-mandlovou-drobenkou/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: Tohle je ta základní verze.
    Rozkvas ráno: 50 g žitného kvásku + 150 g chlebové mouky (u mne tedy rozdělené na 50 g žitné chlebové a 100 g pšeničné chlebové) + 150 g vody
    V podvečer uhnětení těsta z: rozkvasu, 550 g pšeničné chlebové mouky + 270 g vody + 2 lžičky soli + 1 lžíce kmínu + 1 lžíce drceného kmínu, 1 lžička cukru.
    Dobře uhnětat, mezi kynutím 2 krát přeložit. Pak těsto roztáhnout a nechat 3 min prodýchat na válu, pak svinout do ošatky, vložit přes noc do lednice.
    Ráno nakrojit, postříkat vodou.
    Peče se na 250 (podle toho, jak roste a barví se pak sundat na 230) stupňů 25 min, pak sundat teplotu na 180 stupňů na dalších 25 min., občas postříkat vodou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam