• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: mě snad nalákáš na polentu :-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MONROE: Mě polenta vůbec nebere ve formě kaše, mám ráda ty tuhý formy připomínající knedlík.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONROE: Případně může někomu lépe chutnat opečená
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MONROE: polentu jedině takhle

    Polenta a její správná příprava – Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/polenta-recept/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Zaklad polenty je hodne.... ne hodne... HODNE... masla. Jinak je to proste takova hnusna nijaka kase :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Minutková úprava králíka - "svíčková" (králičí hřbet) zabalená s přilehlým tenkým hrudním krytím. Podáváno s liškovou omáčkou s bílým vínem a blanšírovanou brokolicí. Muž měl noky.





    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A pro změnu sekaná s cuketou, bramborem a kápiemi.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SPIKE411: Jako nejraději bych nekomentovala, jak se mi ten rybíz s jahodami slil. Ale na chuť to žádný vliv nemělo, mladší, která systematicky bojkotuje tepelně upravované ovoce snědla snad čtvrtinu. Takže dobrý, díky za tip ,-)





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A ještě nějaké mleté maso. Brněnská paprika plněná směsí mletého hovězího z Vysočiny, hřibovitých hub od Kojálu a Koryčan s cibulí z Tuřan. Pečeno na rajčatech s česnekem a bylinama s mrkví a cibulí proti kyselosti - hmota na omáčku. Pekla se i šalotka vcelku a pár dílků mladého česneku.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí noha pečená na růžovkách zjemněných smetanou, smažená květáková rýže.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KOCHANSKA_CH: děkuji za tip, už ji mám doma a je to suoer vychytavka :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GINGERCAT: zluta a oranzova mrkev je skrabkou, fialova rucne (skrabkou mi to moc neslo :))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Pravda, že trochu opatrnosti si tydle škrabky žádají. Cuketu či mrkev raději pokládám na prkno při výrobě nudlí.

    GINGERCAT: Mám totok:
    Škrabka julienne PRESTO Expert | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/...ABK4QeVigeW_uYD9HQ5BAHpwGKmERaGGgEo5gP80F-Ps8MTCHdGVj2Ja8_QaAq6dEALw_wcB
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GINGERCAT: ja sem kapituloval a koupil si v japonsku juliene peeler
    https://www.amazon.com/Kuhn-Rikon-Julienne-Protector-Stainless/dp/B0000CEWJD (podobnej)
    z cehokoliv mas pak hezky nudle bez nakyho velkyho srani. akorat treba u kedlubny nebo naky takovyhle tvrdy svine musis davat pozor, at se s tim taky nenakrajis. jinak jako po nozi a skrabc hodne povedenej nastroj..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    ACIDQA: tu mrkev takhle krájíš ručně nebo je na to nějaký udělátko? Já koupila struhadlo na takovou tu korejskou mrkev a pro účely asijských jídel je to trochu víc nadrobno, něž by se mi líbilo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ACIDQA: Miluju k zblazeni! Krasny :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Bun bo Nam Bo, domaci, zejo. :)



    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: opravdu nastejno :-)

    proti tobě jsem teda -2 hodiny, takže peču něco kolem 6. a do práce mám čerstvý chleba, o víkendu je to ještě lepší :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    JAJITA: jako když se "sedělo" doma, šlo to... ale jak docházím do práce, už je potřeba nějakého načasování...
    a navíc jsem fakt levá - poslední dobou se mi nenachlazené těsto rozjíždělo - jako chuťově výborný, ale disk
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ILLUZE: taky jsem najela na lednicové kynutí, hlavně poté, co jsem spálila dva chleby, pečené kolem půlnoci ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam