• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: a se zbylou dužinou se dělá co?
    Potřebuju ultimátní recept na lilky, tak na 10-20 kousků :).
    Pokud jsme je pekla v troubě a pak loupala, vnitřní hmota měla pachuť a na rozmixování do jídle typu MELITZANOSALATA to moc nebylo, nemělo to tu dobrou chuť.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: děkuji :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: jojo, kdyz to rozpalis, ona ta slupka se uplne rozpece az zcerna, a pak to jde celkem snadno loupe se to samo uplne :) to v troube proste neudela prave... zustane mekka krasne zpracovatelna duzina na kasi :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: a ten lilek pak oloupete, nebo jak se to jí? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Musim se pochlubit vysledkem vcerejsiho kurzu perskeho grilovani ;-) varili jsme vsichni a bylo to luxusni a ten rozdil vareni na uhli je mega...
    mirza ghasemi - uzeny grilovany lilek s rajčaty a vajíčkem
    džúdže kebab - kuřecí na rožni se šafránem
    salát šírází
    grilovaný rajče, chleba, vejce

    jsem přežraná ještě dneska :-D





    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A včerejší oběd krůtí na bylinkovém másle a rýží, v závěru přidat špenát, česnek a 12 % smetanu. A naložená rajčata chuť krásně podtrhla.

    FAT
    FAT --- ---
    ILLUZE: A oni to pak během dvaceti minut "sežerou"...
    :,-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pondělí. Povzbuzující snídaně pro pokus jít do kanclu před horkem.
    Hrášková pomazánka. Celozrnný toast. Rajčata. Broskev.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tak už jen zítra ráno chléb a dokud tohle počasí nepřejde, odmítám péct. Tohle bylo o plavky nebo úžeh.
    Bagety s olivami.



    HATEMAN
    HATEMAN --- ---
    dnešní inferno vybízelo ke španělskýmu menu - salmorejo, bacalao aka solená treska, co jsem našel v lednici z loňska :), patatas bravas a třešnovej sorbet





    WERKA
    WERKA --- ---
    ACIDQA: My jsme v sobotu pekli paličky v rajčatové pasatě s česnekem :). Ovšem sežráno bez fotodokumentace.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    (V horku vařím/peču jen ta jídla, co se vlastně vaří/pečou sama.)



    BAAL
    BAAL --- ---
    Jsem tak otevřel mall.tv a narazil na Najdi 10 rozdílů: Balkánská klasika vs. české čevapčiči

    Mno, tak nedělní oběd: čevapi, česnekovy dip a brambory s petrželkou

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    (Udelala jsem ho teda na slanine a pridala zerve. Pro jistotu. :))
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Asi po třiceti letech jsem si ráno vzpomněla na kuře na paprice... to se nedalo! :))

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jsem se dneska hecla:-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: ehm

    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: geniální!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GENEVIEVE: zálivka je vedle, gin & tonic
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    MAR_TINA: och! to vypadá výborně! k tomu Balkán nebo feta? a žádná zálivka?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: díky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Prohlašuji meloun za zeleninu. Dál okurka, mozzarella a olivy.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam