• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: a co udelas se zbytkem, mno co?! Aha!!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    LUCIASHECK: Vaněk vysloveně doporučuje vývar nepřikrývat a nechat probublávat.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SARAJ: Tohle se vyvari :-D
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LUCIASHECK: cha! Vino do vyvaru, hele ale to uz si pujdu rovnou pro klice od pokoje do lecebny:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LUCIASHECK: to s tim vinem je zajimavej hint
    nekdy tam davam rajce, kvuli te kyselosti, ale pac je moc nemuzu, tak je obvykle nemivam doma. .vino by to mohlo nahradit
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    POHODAVOLE: 2 skelety (kdyz mam cas, tak je opecu), dve kridla nebo nejaky krky, cibule, cesnek, korenovka (1 vetsi mrkev, 1 vetsi petrzel), koreni, trocha soli a lzice vinnyho octa nebo sklenicka bilyho (na vetsi hrnec) a za tri hodky na mirnej plamen mam luxusni vyvar. Nezakrejvam. Z papinaku mi nikdy vyvar nechutnal.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: tomu bych moc neveril. Minule jsem chtel zkusit hovezi nebo veprove srdce, tak mi sefova poradila, ze se da pridat do gulase a zena rikala, ze by ten gulas pak uz nejedla.

    FAT: to by mi ani nevadilo, kdyz u toho clovek nemusi byt.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: mne prijde malo kosti/masa na tolik vody.. bez ohledu na cas delani.. ja to posledni dobou delam tak, ze mam to maso a zeleninu fakt jen tesne ponorene a jedu tak aspon dve hodky v tlakaci
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Nebo sežeň slepici na polévku. To už je taky jiná chuť, ale vyžaduje to delší dobu vařit.
    ;-)
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Klidně potom vyhodit, zesílí to chuť.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    FAT: to uz by mi zensky nesnedly..
    FAT
    FAT --- ---
    POHODAVOLE: Pro vylepšení chuti dávám i kuřecí játra a žaludky.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Makové hřebeny ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: nic ve zlém, ale upřímně - nikoho jsem se na názor / návrh na řešení, co dělat s pečivem, které rodině nechutná, neptala
    tohle je klub o fotkách jídla, případně, když někdo zažádá o radu či doporučení, říká si o to napřímo ,-)

    a bylo by fajn se toho držet, děkuji :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    ILLUZE: Sorry, ale reagovat můžu jen na to, co je napsané, ne na to, co víš jen ty. Nemyslela jsem to zle, jen jako návrh možného řešení. Netušila jsem, že slušně napsaný názor se může někoho dotknout (i když chápu, že po UFO jsi byla nastartovaná ;-))
    LUCIE_CH
    LUCIE_CH --- ---
    Ráda bych se zeptala na recept na osvědčený nálev na zavařování/nakládání hub, především mladých pravých hříbků. Našla jsem si několik možností, ale nedokážu posoudit, jestli 'dávají smysl' (například poměr voda:ocet se dost liší, od 1:1 do 1:3).
    Naložené houby jsem jedla naposledy jako dítě, tak si to dost dobře nedokážu odvodit selským rozumem.
    Předem děkuji!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    No nic, zada si to dalsi pokus :)

    Diky vsem!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: nechávám ho v pomalém hrnci přes noc - takže tak 6-8 hodin
    jinak dříve na mírnou teplotu tak 3-4 hodiny
    když jej pak přeliju do boxů, gelovatí
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POHODAVOLE: skelet, dva litry vody, jedna cibule a tak hodinu, hodinu a půl. Kořenovou zeleninu do vývaru vůbec nedávám
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak dlouho a na jakou teplotu delate pls kureci vyvar? Delal jsem ho podle navodu k hnrci pod tlakem na 160 asi 40 minut dva skelety na dva litry vody a necitim moc kureci chuti, spis korenovou zeleninu. Chapu tedy spravne, ze by byl lepsi ten pomaly program na min stupnu a nechat ho treba sest hodin nebo byl i problem v pomeru kosti ku vode?

    Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam