• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: U nás byl včera taky bifťál s vajcem. Svíčková z pasenýho dobytka z Vysočiny nemá konkurenci, proč žrat argentinské hovězí. :-)



    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Ach!
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Nuda pri home officu. Biftek s grilovanou zeleninou a jus de veau. Bananovej upside down cake s karamelem





    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nejdele vzdycky trva karamelizovana cibulka. Zbytek pekne odsejpa...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Brokolicový salát s Lučinou a domácími celozrnnými rohlíky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: :-))
    švestkový linecký koláč s rumem a Mascarpone

    WERKA
    WERKA --- ---
    Sezóna švestek začala (tedy u nás na chalupě na Vysočině, jinde asi bude už skoro po ní).
    Povidla se pečkou v troubě a svačině je koláč z jogurtového těsta

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    WRKB: od tamda foods po nekolik mensich potravin kolem ni, v tambe bejvaj ty bylinky obcas trochu unaveny, ale v tech mensich maj vetsiniu krasne cerstvy.
    WRKB
    WRKB --- ---
    MATHEA: Ok, tak asi jsem netrefil den. Kde přesně ji tam kupuješ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    WRKB: perillu v sape kupuju teda bezne, bez hniloby a za par susnu
    WRKB
    WRKB --- ---
    ILLUZE: na sonnenterroru maj pouze hořčičná semínka. Myslel jsem listy hořčice či perily - oboje je dobrý proti rakovi. Perilu jsem viděl pouze v sapě, ale byla mega dráha a ještě nahnilá.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WRKB: Semínka od Sonnetonnu?
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ahoj, sorry, že zase otravuju, ale tu hořčici jsi sehnala kde? Koukal jsem na netu a úplně dostupný to není. A vlastně je to dotaz na všechny ostatní. Pokud víte, kde se tenhle shit dá sehnat, budu rád za info. Stejně tak třeba s perilou...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Tex mex den.
    Chilli pánev s trhaným hovězím žebrem z vývaru, tortilly pro muže. Tmavá věc v salátu jsou listy hořčice, neznala jsem a jsou super.
    Nachos, salsa, merlot.





    VENIKA
    VENIKA --- ---
    WRKB: Potvrzuju, dite to miluje. A ja jsem lina, takze to ani nestrouham, ale proste nakrajim platkovy syr na mensi ctverecky a dam do trouby.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRKB: Podobná věc jde taky vyrobit, jen musíš ctverečky (cca 2x2 cm) plátkovýho sýra usušit. Tak 4 - 5 dní. Pak to v horké troubě střílí jak popcorn. :-)
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ještě nikdy jsem to nedělal, ale určitě to zkusim - děti to budou milovat. Už teď se můžou zbláznit z těch Cri cri z Formaggerie. Díky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRKB: Na pečpapír rovnoměrně rozvrstvíš strouhaný sýr, aby byl lehce pokryt. V rozpálené troubě pečeš do okamžiku, kdy začne lehce růžovět. Je potřeba to hlídat, přepečením některé sýry zhořknou. Raději to tahám z trouby světlý. No pak ten placek necháš vychladnout, opatrně sloupneš z papíru a nalámeš na tvary, jak chceš.
    Tato verze je z goudy.
    WRKB
    WRKB --- ---
    KOCHANSKA_CH: jak se dělá sýrový chips?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hřiby s vajcem a paprikou.
    Polívka z pečeného patizonu se sýrovýma čipsama.




    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Dneska sme s prckama spichli pizzu, docela dobra rodinna zabava. A konecne se zacinam celkem blizit k nejakymu smysluplnymu testu/korpusu, ikdyz s klasickou troubou, co da max 250°, to nikdy nebude idealni

    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    po práci mam nejradši rychlovky, ideálně z jednoho pekáče/hrnce, takže kuře a spousta zeleniny (brambory, cuketa, cibule, žampiony, paprika...)



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam