• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: podedila jsem nadhernou sadu po babicce, i vcetne polivecniku a ruznych mis :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: krásný talíř, ach! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jako pšeničný kvásek pro mne peklo, zadařilo se až na potřetí - už jsem si říkala, že ho snad ulovím někde na netu, než se s tím babrat. Tak premiéra - francouzské bagety. Bude ještě co dolaďovat (ten postup pečení v knížce nebyl úplně vychytaný). Ale k večeři muži mne napadla rychlovka k vínu ,-)
    Zapečené s drceným česnekem v olivovém oleji, cherry rajčátky, Mozzarellou a na závěr posypáno čerstvou bazalkou.









    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    APRILMOUSE: tak ještě peciválky :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Zase nám popadaly v zatáčce v kopci nějaké ty cukrovky z traktoru, tak jsem jednu adoptovala a letošní řepánky jsou na světě :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KASUMI: Je jemně pikantní, chodili jsme si ji ulívat na lžičku ,-)
    2 lžíce olivového oleje s chilli smíchat se lžící jablečného octa, francouzské hořčice a javorového sirupu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILLUZE: Dobra zalivka? Jaka ? Uka :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Salát s fíky a pršutem a pekelně dobrou zálivkou ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jako možná pro někoho divná kombinace, ale s tou zeleninou v kroupách to bylo hodně dobré - s grilovanými vyckostěnými kuřecími stehny.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GEISHA: Když mi jedou všechny hořáky na sporáku, velmi ráda rychle uvařím brambory v páře v mikrovlnce. Jinak su gastroklasik. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nevím, možná jsou taky hrůza, chlapovi kupuju klasické. Ale užírá mi i ty LC. :-)

    Světlejší je mandlový knedlík: (asi nejchutnější)
    4 vejce
    2 PL olivového oleje
    5 PL mandlové mouky
    1 ČL jablečného octa
    1/2 ČL prdopeče
    sůl
    Rozšlehat a v mikrovlnce cca 4 minuty vařit.

    Tmavší knedlík je totok: (připomíná trochu pečivo, ale dá se)
    2 vejce
    2 PL mandlové mouky
    2 PL lněné mouky
    1 PL LSD (lahůdkové sušené droždí)
    1/2 ČL prdopeče
    sůl
    Mikrovlnka

    Ještě jsem zkoušela lučinový knedlík: (ten ale vypadá a chutná jak hubka na nádobí)
    kostka lučiny
    2 vejce
    2 PL psyllia mletého na prach
    1/2 ČL prdopeč
    sůl
    Těsto nechat chvíli odstát a pak v mikrovlnce dělat zas cca 4 minuty.

    Těsto se asi dá kreativně vytvářet z různých LC surovin, někdo dělá knedle aj z kořenové zeleniny.
    Časy vlnění vyzkoušet. Odpůrci zlých mikrovln vaří ve vodní lázni nebo mikrotenové folii - nemám vyzkoušeno, čas ale bude delší.

    Pořídila jsem krám z Tescoma na knedlíky a osvědčil se:
    Forma na knedlíky TESCOMA DELLA CASA | Eshop.tescoma.cz
    https://eshop.tescoma.cz/forma-na-knedliky-tescoma-della-casa

    Když není, tak ve větším vymazaném hrnku, ale dost to vylízá do výšky, jak "hrnečku vař!"

    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Prosím o recepty na LC knedlíky. Synek v tom jede a to co jí místo knedlíků je hrůza. Ty Tvoje vypadají dost jedle...
    :-)
    REGIS
    REGIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: On existuje LC knedlík? You just blew my world! Děkuji za inspiraci!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hovězí svíčková na smetaně, dva druhy LC knedlů.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ja zrovna kvetak taky miluju, ale doma je vitana pouze verze v trojobalu :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUTHA:
    KOCHANSKA_CH:
    delame oba tyhle recepty, resp. ruzne kombinace.. a je to hodne oblibena priloha
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MUTHA: Dělala jsem pečený květák na mexický způsob podle Grusovky. Jen ten recept nemůžu najít, asi byl z tištěné kuchařky. Obaloval se v bílkovém sněhu s kořením, vytvořilo to křupavou krustu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    IKARIE: ten květák mě taky hodně láká, tohle je květák, na který bych snad i přesvědčila muže...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUTHA: teda ten kvetak by si zaslouzil extra plusicek - delal si ho normalne v troube, na pecici papir, olej koreni?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Treska na masle, pastinakovo-mrkvovy pyre, pecenej kvetak na kari. Chuderka treska si nezaslouzila takhle utrapit, obzvlast kdyz sem ji poridil krasne cerstvou, ale co uz no. Chutnala skvele

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam