BAAL: Jak se tu krmím zbytky včerejšího curry, tak, jsem došel k tomu, že už ani nikdy nepoužiji předpřipravenou pastu co jsem vždycky kupoval v Sapě, protože k tomu už není důvod.
Jak jsem minule experimentoval s tou super pálivou papričkou:
[ BAAL @ Rádi jíme... ]
Tak mě zajímalo, jak si udělat curry pastu sám a našel na youtube tohohle borce:
How to make Chicken Madras
http://www.youtube.com/watch?v=v6K-5uf3LDo
A on tam v jednom videu říká, nic na tom není:
Opečete maso(tofu etc) na pánvičce
1/vezmete půl na půl strouhaný zázvor a drcený česnek hodíte na větší vrstvu oleje.
2/Přidáte koření co vám přijdou pod ruku jako skořici, koriandr, masalu, kurkumu, chilly prášek necháte pustit koření do oleje.
3/Přidáte lžící rajčatového protlaků promícháním vytvoříte pastu.
4/Vrátíte maso obalíte v pastě, zalijete tekutinou v mém případě plechovka kokosového mléka a krájených rajčat a za půl hodiny, stačí dochutit a je to doma.
Včera jsem to dělal intuitivně znovu a výsledky z toho jsou fakt super, konec prefabrikované pastě. Už jsem se to naučil u máslového kuřete kde základ je cibule, nicméně základ je mít přístup k dobré skořici, mám ted z království chutí cejlonskou a ta vůně co se rozvine kuchyní po přidání na pánev a následná chut je super. A to jsem většinu života považoval skořici jako koření do sladké kuchyně.
Plus jsem se naučil super trik a to je přidat do rýžovaru kurkumu, just for the fun:-)