• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: to jsem nevěděla, že mají i jablka :)) tak třeba jestli někdy pojedeme zase za prarodiči směr Mšené-lázně/Roudnice... ale to v příštích měsících asi radši nepočítám :( jako výprava jen za jablkama je to tři čtvrtě hodiny, relativně daleko, ale díky za tip!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: a ten Rubín mají v nabídce taky, ale teď zrovna ne (byla jsem tam v pátek)
    V naší nabídce tak můžete ochutnat tyto odrůdy jablek
    • Discovery • Jůlie • Šampion • Rubín • Bohemie • Rajka • Gala • Golden del. • Rubinola • Topaz • Idared • Cameo • Fuji • Jonagol • Jonagored
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: vraňany? :-)

    Ovoce | Jahodárna Vraňany
    https://www.jahodarna-vranany.cz/prodejna/ovoce.html
    AKTUÁLNĚ JSOU V NABÍDCE ODRŮDY,GALA,SPARTAN,ELSTAR A BOHEMIE,ŠAMPION,RUBINOLA,GOLDEN.DEL.
    • CENA 19,90 - 25,- 29,90 - 35,- Kč/k
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    já teď dostala za vyřazené dětské oblečení tašku Spartanů a velmi si chrochtám :)) ty taky nejsou k sehnání...
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GALE: na farmatrzích na Jiřáku je mívají (pokud jsi z Prahy, teda)
    GALE
    GALE --- ---
    DEVIL: Jablka Rubín! Ztracený poklad mezi jablky. Téměř se ale nedají sehnat.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: jj takhle mi tata taky delal vlocky na stredni. rozinky, vlasky orechy a strouhany jabka rubin z naseho sadu, maslo a med. to je nejlepsi snidane
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Ja mam v zasobe par bezlepkovych insta v kanclu, kdyz fakt potrebuju snidat. Jinak doma si zaleju mlekem (soja) bl ovesne vločky,nekdy do toho dam chia, nekdy to uz zaleju vecer a rano jim, nekdy jen rano.. obvykle do toho hodim par ks orisku nekdy rozinky a dost casto to posypu grankem - me guilty pleasure a comfort food.

    Kdyz jsem byla na ss a chodila vecer 2x tydne na treninky, delaval mi kasi tata na veceri. Oprazil vlocky, zalil mlikem, nechal provarit, hodil mi tam rozinky, jeste kratce povaril, trochu masla a posypal kakaem s cukrem/grankem. Milovala jsem to :)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BAAL: dělám z jahel a pohanky nejčastěji. Vločky kupují ryzove, jahlove, zitne, ovesné, amarantove, z quinoi nebo bezlepkove v Coutylive nebo v bezobalu. Koukni sem sem:https://www.countrylife.cz/vyhledavani?q=Vlo%C4%8Dky+ namocim přes noc a ráno už je to rychlovka některé stačí jen ráno proplachnout. Mám doma mandlovou pastu, dělám to hodně s ořechama, sezónní ovoce, otruby, různé sirupy (javorovy, agavovy), med, sušené ovoce, protejnovy prášek konopny třeba, skorici, různé oleje - mikuji Makovy, mňam. Soupnu tam, co mě napadne, z toho co je doma. Přiznám se, že si občas udělám instantní bananovou kaši pro děti https://www.feedo.cz/...ARIsAJ8S5xYFKO-HB3H8p7Ml3i7AQRY47JJA8UxZWcCGU3FD3Suo_TczKcl9_MMaAksxEALw_wcB nemůžu si pomoct, jak mi chutná, zasytí, je to nouzovka když jsem mimo domov. Nebo mám pohankovou inststni kaši. Když fakt nestíhám, je krize: https://www.countrylife.cz/kase-pohankova-300-g-bio-country-life je moc dobrá.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Dneska štrůdl...
    Štrůdl
    https://www.youtube.com/watch?v=xJLAWieGfjo


    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: taky se na nej pristi tyden chystam :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Instagramu :-o
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Z datagramu.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ANDREJKA: Provázky překřížíš, položíš na to těsto a nahoře svážeš. Teplem v troubě se to natvaruje.



    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tématicky ,-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boršč. Neměla jsem kysané zelí, jen hlávku, tak jsem tam použila kvašené okurky a cukety a výsledek gut.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Ano :). Nominal jsou proste kekelny.
    Z instantnich mam nejradsi obycejnou ovesnou bez prichuti se snizenym obsahem cukru anebo ryzovou kasi Knuspi.
    Ty dlouhovareny jsem zatim nepraktikovala.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Do kaše dávám primárně ořechové másla a ovoce, k těm máslům mám tip a to je burákové máslo z Alberta, to je asi top máslo co sem kdy měl.

    Roky nevím proč jsem kupoval to z lidlu a to je proti tomu uplná bída. Toto je boží

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Chutná to hlavně dětem k snídani, točíme asi 4 druhy (rýže, špalda, pohanka, jáhly) a krajíme jim do toho ovoce, nejvíc banány.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    omg instatni kase. jednou sme takhle banda znamejch vyrazili do bulharska na hory, pirin, rila a propocitali sme, kolik kilo instatni kase si mame na snidani vzit, jako nejjednodussi priprava rano jen zalejt vodou. a tak sem se na pirin sapal asi s 8 kilama kasovejch pytliku (pro celou vypravu). asi po trech snidanich nam to kazdymu zaclo lezt krkem a tak sme zrali cokoliv jinyho nez kasi. o par dni pozdeji, par desitek metru pod vrcholem pirinu prisla fakt mega bourka a prutrz sracen a my sli nevedouci korytem reky, ktera se okamzite zacla plnit vodou. zmokly jak krysy sme se pod takovym vybezkem mimo hlavni koryto choulili a byla nam strasna zima a blesky mlatily do vrcholu nad nama. ja sem se tak strasne nastval, ze sme takhle dopadli a ze s nama uplne vyjebalo pocasi a este k tomu sem tahal tasku zkurveny instatni kase, kterou sme uz nikdo nejedli, ze sem to bral jako spatny znameni. takze sem z baglu pekne vybalil celou tasku billa s tema pytlickama kase, zatizil ji obrovskym sutrem v tom korytu a pak se s pocitem uspokojeni a ulevy kochal, jak vodni zivel nici ten prokletej umelohmotnej instantni srac...
    na spesny ceste dolu pak se kolega psilocyber zbavoval vseho moznyho. na sutr tam vysral pul kila kecupu a horcice, aby byl lehci a my se tam smali..atp. no proste uplnej debakl!
    od ty doby sem uz nikdy instantni kasi nepozrel.
    ovesny vlocky namoceny pres noc v mlice/vode a pak v mlice vareny rad mam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam