• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    GENEVIEVE: "čerstvé upečený, naštěstí už vychladl" - ale to byl trochu krutý trest, nemyslíš? :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: mě dneska Smíšek olizal chleba. čerstvé upečený, naštěstí už vychladl. nepochopíš :)))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Ja taky pekla strudl. Ani nemusim delat sadrovy otisk, aby vedela, ci tlamicka to byla! Takhle velka je tu jedina.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak jste tu propagovali strudl, tak jsem si zakoupil listove testo ale zapomel na jablka, tak je z toho tvarohovej zavin

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: Já měla pár hodin tažený vývar z kostí po pečeném kuřeti a nějaké kořenové zeleniny, ten dělám standardně a muž si ho rád dává v hrnečku bez ničeho. :)

    LUCIASHECK: Ten kalíškový jsem zkoušela když se poprvé objevil, ale nechutnal mi.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ALEXIS: Ja do rizota bez uzardeni pouzivam ten kaliskovej bujon od knorru, kdyz zrovna nemam namrazeny zasoby.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALEXIS: na vaření používám vývar z kostí po pečeném kuřeti - aspoň mi pak nevadí, že ho děti neumí pořádně obrat :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já právě objevila rizoto po dlouhé době (sušená rajčata a olivy) a hrozně mě to nadchlo :-D.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GENEVIEVE: Tekutý bujón mám taky, jen od Marks&Spencer, to můžu taky zkusit.
    Já věděla, že mi tu dobře poradíte. A vyvařené kuře může dál oblažovat muže. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ALEXIS: já zalévám rizoto vývarem, který dělám z tohohle a je to super: https://www.rohlik.cz/hledat/bujon?productPopup=1351153-maggi-hovezi-tekuty-bujon
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Neaspiruju ani náhodou a Alnatura vývar mám doma. Díky za tip. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včera jsem uklohnila risotto. Bylo moc dobré, a stát půl hodiny u sporáku a míchat bylo docela zenové a terapeutické (karanténa s aktivním batoletem je zlo), jen se obávám, že mi to nebude dovolené moc často. A taky bych musela vyrobit víc vývaru, muž si stěžoval, že vývar radši vypije než aby ho sežralo rizoto. :-D

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Totok zrovna je rozsýpací hovězí po burgundsku z CrockPotu, ale aj tak jsou ty porce masa uvnitř růžový, i když úplně udělaný. Ale neumučený maso doma milujme oba, takže minutkové úpravy jsou časté. Ono taky oproti dobám předchozím se dá obstarat maso na toto vhodné. Už se u řezníka neprodávají jen vysloužilé dojnice a telecí jen pod pultem. :-)

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SAMOUT: nejdřív měla rodinu, sous-vide mašinku až potom :) ale vidím v tom samá pozitiva a sociální jistoty...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: děkuji za recept ,-)
    na fígl, jak ty noky kroutit, jsem samozřejmě přišla až u toho pátého copu z pěti

    tak s kuřecími srdíčky

    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SAMOUT: Taky si někdy říkám... :) Ale nejstarší potomek už umí sám uvařit čtyři jídla, ti zbylí alespoň ochotně škrábou brambory, myčku vyklízejí bez řečí, takže si je zatím nechám.
    AMANT
    AMANT --- ---
    BONEMINA: klasicky normalizacni traumatko. maso vzdy well done a pro jistotu pridat 10 minut.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BONEMINA: A takovou divnou rodinu / bandu spolubydlicu sis poridila proc :-)?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    SAMOUT: Je to měkký a růžový, takže pro zbytek rodiny podezřelý, doteď znali hovězí jen jako hnědou hmotu, buď rozsýpací nebo podrážkovou. Buď si časem přivyknou i na tuhle verzi masa, nebo nepřivyknou a budu mít hody sama.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    BONEMINA: Co je na tom divnyho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam