• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ACIDQA: já včera kůru cobzbyla po přípravě ginger shotu narvala do sklenice a zalila octem a budu s tím mýt povrchy.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ještě jsem zkoušela zužitkovat zbylou kůru. Levou bez ničeho asi smíchám do mlejnku s pepřem. Pravou v cukru přidám do nějakých vánočních směsí, co pak rozdám. Něco asi na cukroví. Mám toho dva plechy!

    Nějaké další nápady?

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Po šípkách ještě další citrony...

    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ILLUZE: Tak to zkusim, vypada to moc dobre :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: :))))

    Do krémových polévek je legální a dobré ji zcela zabít.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SLASTE: To spíš ty, když si nevinný popis jídla vztáhneš k helouvinu. :-)
    Na jihu USA a v Mexiku se mi ale líbilo, jak k zesnulým přistupují, ale zde to tradici nemá.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Jeleni gulas. Recept je od Vanka. Do gulase nedava mletou papriku, ale 2 hvezdicky badyanu. JInak je to klasika - cibule hodne do tmave barvy, mala lzicka protlaku, bobkovy list, cesnek, sul a pepr. Knedlik hrnkovej.
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jo? podle toho popisku ses mu spis nejvernejsi, a to na 666 % :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SLASTE: Nene, já jedu podle katolického kaledářa a dnes je Svátek všech svatých. Památku zesnulých slavíme zítra, helouvin je zavlečený anglosaský zvyk, který ignoruju. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CMLKA: Saláty nebo čerstvou zeleninu k jídlu mám ráda celoročně. Docela se v tom shodnu s šéfem Polreichem, že v jídle mám ráda různé chutě a textury plus něco svěžesti. Ideálně přidat i něco zeleniny kvašené. Neshodnu se v tom, ovšem, s mužem. Často sní nejdřív salát, aby to měl za sebou a pak teprve obědvá. :-)
    SLASTE
    SLASTE --- ---
    jako jidlo normal, ale...cerny bradavice, umucenej cesnek, mrtva brokolice.... to jako, ze je ten juesej helouvin? )))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hnáty z farmářského kuřete pečené nad zeleninnou s křupací kůžou. Ty černý bradavice jsou česnek, trochu umučenej už. Podáváno s mrtvou brokolicí ze včerejška a smaženýma kolečkama z domácích batátů s česnekem.
    K tomu trochu živé zeleniny a Tramín ze Sovína.



    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CMLKA: To budu asi stejnej typ, syrovou zeleninu jim jenom protoze se to musi, kdyz uz, tak uvarena do mrtva.
    “Brokolici varime jen dve minuty, aby zustala zelena a krupava” - NE, zelenina ma bejt MRTVA.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CMLKA: Mám období, kdy salát nemůžu ani vidět ,-) Většinou v zimě do února, je na mne studený pro dané roční období. Teď je ještě relativně teplo :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ILLUZE: Jasny, ja se zeleninou problem nemam, grilovana, pecena, polivky vsechno v pohode, ale ty salaty mi proste nejak moc nejdou a takhle v zime uz vubec...ale podle ayurvedy jsem nejakej ten typ, co by syrovou zeleninu ani moc nemel, tak si rikam, ze je mozna muj pocit spravnej a nemela bych se do toho nutit...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CMLKA: Přes jaro jsem nakynula, je to otravné se s kily tahat, tak teď kombinuji LC s klasikou. Ale jak to kombinuji s tepelně upravovaným jídlem, fakt mi to chutná .-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak delas dynovy pernik prosim? Mam pocit, ze to by taky byla varianta, ve ktere by pritel dyni uvital...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ILLUZE: Obdivuji, ze mas v tomhle obdobi chut na salat...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kuřecí vývar.
    S domácími nudlemi ze semoliny - taková blbůstka a jakou udělala u nás doma radost, včetně tchýně.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam