• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    APRILMOUSE: Ty jo, ta dyne vypada skvele!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    To jsem nevařil už léta :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pokrm prostý, leč chutný. Buřtguláš a kvašáky.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    chilli con carne (bohužel bez papriky, nečekaně přes noc došla, nechápu :D ) a dýně na másle s tymiánem a česnekem :)

    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    TUILE: tak možná mají v Bavorsku jiné Klösse, které přesně hledáš (a nejsou to ty durynské), to zas já nevím. třeba ti někdo poradí ty "pravé" :)
    WRKB
    WRKB --- ---
    K huse jsou super lokše.
    TUILE
    TUILE --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ja se jima nacpavala v hornich frankach a to je oblast bavorska! (uznava,, ze sousedici s durynskem) :)
    mas s nima zkusenosti?

    tohle zhruba odpovida receptu, co sem nasla na nemeckejch trankach s receptama, ale visco, nasinci veris vic nez cizakovi.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    TUILE: :)
    na 10 Klösse (je to teda ale spíš Durynsko, ne Bavorsko):
    1 kg brambor uvařit ve slupce, pak oloupat za tepla, nechat chvilku oschnout a rozmačkat
    přidat
    50g másla (povoleného)
    3 žloutky
    80g škrobu
    sůl
    Vypracovat těsto.
    Z hmoty vytvořit koule a vařit je cca 12 minut ve velmi mírně bublající osolené vodě.
    TUILE
    TUILE --- ---
    pecu husu. rada bych k tomu udelala takovy ty slizsky bavorsky solamilovy bramborovy knedliky (myslim, ze jim rikaj kloß).
    nemate nekdo osvedcenej recept?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Grilovaný krůtí plátek, ratatouille a hnědé žampiony na másle

    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: Já dělala z dýně džem se zázvorem a pomerančem - https://veverkoviny.blogspot.com/2018/12/dynovy-dzem-s-pomerancem-zazvorem.html Není špatný k sýrům a dá se i do jogurtu
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Polívka z kadeřavé kapusty se šunkou.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BAAL: hlavně to nevdechuj. jestli nemáš digestoř, tak u otevřeného okna nebo venku
    Byla jsem dvakrát ve skleníku na tyhle mrchy a nechápu, jak je zahradníci zvlá´dnou ošetřovat. Se dusíš v tom vzduchu.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Po 15 hod pečení za 20 min se to kamsi rozpustilo ,-)

    BAAL
    BAAL --- ---
    DEVIL: jo! To vypadá vysoce nadějně, to zkusím, čínost kde se budou hodit střelecké brýle a latexové rukavice co jsem nafasoval na kurzu první pomoci
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: hele tady sem poguglil, tak si tam z toho neco vyber https://www.zkvaseno.cz/chilli-jine-papricky-ii
    ten agent orange recept vypada pomerne slibne. tam to trochu priseres nakou dalsi zeleninou, tak te pak po naslednym zkvaseni a poziti bude palit zaha/prdel min..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BAAL: bleee! ja bych to rozmixoval na srac spolecne s cesnekem zazvorem malt octem a par hrsti soli a nechal to minimalne par mesicu pokvasnout. urcite ti poradi zuzka. neprekvasly bych se toho neodvazil ani nozem dotknout
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    BAAL: my jsme teď udělali omáčku kam jsme dali hodně habanero a pečený papriky a je to moc dobrý ale dáváme to akorát do jídla. samostatné se to nedá.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dostal jsem nejake vzorky od jednoho chilli startupu, ale dost se bojim se na to jen podivat. Jestli jsem to odhadl spravne tak jedno z toho je MORUGA, takze tam jakekoli pouziti v kuchyni nepada do uvahy.

    Netusite nekdo jak s tim nalozit? Napadlo me to hodit do oleje a udelat chilli olej?

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A roastbeef

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam