• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: a kam na ty ingredience chodíš?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Lehce osmažená zelenina a hřebenatky, ochuceno jen pestem a ponzu (skvělá věc, poznala jsem až včera).

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Silou přitažlivosti zemské z kefíru a jogurtu vyteče syrovátka a vznikne krémový sýr. Viili je severská
    probiotická kultura, která fermentuje mléko nebo smetanu bez potřeby zahřívání a udržování teploty. Kefír dělám pomocí kefirové houby. Sladidlo je na bázi alkoholových polyolů nebo tak nějak a nemělo by škodit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: co je:
    - gravitační sýr
    - vii smetanový jogurt
    perlan jsem si našla :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Vezmeš věci a smícháš je. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOC256: krom umělého sladidla je tam samá přírodní chemie.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: ježiši, začínám chápat, když napíšu recept na chleba, že jsou lidé, kteří netuší, čeho se chytit
    absolutně nemám šajna, co jsi teď napsala a jak to udělat ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Vaření je chemie. :-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Jak to čtu, tak mi to zní strašně chemicky :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Svařila jsem s erythritolem pytlík mražených borůvek a rozmixovala je gravitačním sýrem, kterej dělám smícháním hustého domácího kefiru se smetanovým viili jogurtem, rovněž domácím a dám do perlanu vykapat. Vznikne probiotický základ podobný lučině na slané aj sladké věci, v lednici vydrží hodně dlouho díky všem těm laktobacilům a dalším mikroutům, co tam tolik nepustí škodné patogeny.
    Šlo by to i z tvarohu a trochy smetany.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: rozepíšeš se o tom dezertu, viď.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba je treska obecná pečená v papilotě, aby nebyla suchá, jak to tresky dovedou. Přílohou je smetanový pórek s koprem a špenátem a brambory.
    Polívka zeleninová ze zbyků v lednici, dezert je borůvkový krém z kefírového sýru.









    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Lilek opět na scéně, ale nějak jsem mu od loňska přišla na chuť ,-)
    S kvalitní slaninou, mozzarellou, chilli, kozím sýrem a salátem.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYDY1: Ryze mi uz dosla. Stejna jeste zustala :). Pokud to nesezeru na snidani, tak taky bude obec :). Asi s bramborem...
    DYDY1
    DYDY1 --- ---
    KOC256: ne ne, jenom to stehno a rýži a zítra to mam i k obědu : (
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DYDY1:
    I ty rajčata? :)
    DYDY1
    DYDY1 --- ---
    KOC256: : D já mněl to samé
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Večeře...

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A v neděli večer se prasilo ,-) francouzské kváskové bagety ještě teplé s tvarůžky :)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnes candát s rýží a passatou s olivami a bazalkou.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam