Ahoj, chci se zeptat, jestli by si někdo nechtěl objednat nějakou kávu od cafe-libertad. Jedná se o německé družstvo, které prodává různou fair trade kávu (většinou mexickou (zapatische)). Ochutnal jsem od nich asi tři druhy kávy a všechny byly super - vzhledem k poměru ceny a výkonu. Osobně bych si chtěl koupit tak 5 různých kg. Mají bio kávu, esperesso, bio espresso, zrna, mletou... 1kg vychází na cca 14, 15 eurošů, což nejsou ani 4 stovky. Pokud bychom sdíleli poštovné a objednali dohromady třeba 20 kg, vyšlo by poštovné na asi 30,-kč za 1kg. Asi to má smysl pouze pro Pražáky, nebo někoho, kdo do Prahy jezdí často. Mrkněte na to.
Café Libertad Kollektiv eG
https://www.cafe-libertad.de
A jinak můj kamarád objednává ze Španělska extra virgin olivovej olej od firmy Real Mentesa. 1 litr vychází asi na 180,- Kč a teď jsem si od něj koupil 2 litry nefiltrovanýho a ten voní jak louka (250,- za litr). Nejsem nějakej extra znalec, ale přijde mi to kvalitní a za super prachy. Nevím do jaké míry je prostor pro případné přiobjednání pro někoho dalšího (není to jeho byznys, jen koníček), ale pokud by měl někdo zájem, myslím, že pár litříků by prošlo. Žižkov