• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ANDREJKA: možná to není dostatečně slavnostní, ale pečeme krůtu se špenátem a bramborovým knedlíkem, za mě možná i lepší,než kachna ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Taková škoda!
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: slint!! Nasi museli vyhodit 20kg masa, neco se pri uzeni podelalo a letos tedy uzene nebude://
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzená krkovica, smetanový křen a mandlové knedlíky.

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ANDREJKA: a v jaké zemi jsi? Třeba to ulehčí moznost výběru?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Koleno jsem pod gril vrazila a krupon krásně měkkej a přitom křupavej.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Osm hodin na rychlejší stačí, ale dvanáct na pomalý... mmmm... :-D Kůže se někdy nějak záhadně udělá a jindy ne, tam jsem ještě nepřišla na to čím to je, ale nikdo mi ji tu nejí, takže ji sundavám a gril neřeším.
    A to neúžasnější je... že jsem doma jediná, kdo ochotný obírat kosti. Takže nejen že mám snadno uvařeno na dva dny, ještě jsou ty úplně nejvíc nejlepší kousky moje! :-D
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Pecena a natrhana kachni stehna, zeli, gnocchi, spenat. Dochucene fenyklem a trochou miso pasty.

    VVENDY
    VVENDY --- ---
    KOCHANSKA_CH: delala jsem v nem husu. Cas 14 hodin na pomalo. Pak jsem ji vyndala z hrnce a dala na 15 minut pod gril, kvuli kuzi. Jak tyhle drubeze moc nemusim, tak tohle bylo famozni.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARGO: Bezva! A jak dlouho ji v něm děláš? A dáváš dopéct pod gril kůžu?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WRKB: Zachraňuje mi zdravý rozum při kombinaci HO a nutnosti denně vařit pro 4 a více lidí ,-)
    Chce to vychytat způsob vaření, aby jídlo nechutnalo pořád na jedno brdo. Naučilo mne to používat různé kombinace koření.
    Vařím v tom maso (mnohdy rovnou s přílohou), vývary, omáčky na zavaření, kečup, kapustnicu i marmelády a sirupy.

    Je super na vývary, které pak použiju na zeleninové krémy nebo maso.
    SARGO
    SARGO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kachna je z něj famózní, mám co dělat, abych ji netočila pořád dokola. Je to v něm snadnější než upéct palačinky. A ano, taky bych se přimlouvala za typ, ve kterém lze maso opéct. To jediné mi trochu chybí :-) Ale zase ne moc, nádobu mám keramickou a funguje krásně, strašně snadno se čistí.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WRKB: U mě si na sebe rychle vydělal. Nejčastěji v něm připravuju všemožné vývary bez soli, jako surovinu pro další vaření. Hovězí maso je, díky němu, na stole mnohem častěji. Nedávno jsem v něm připravila dvě vepřová kolena a byla nejlepší co se mi kdy povedla. Díky nižší teplotě to maso neodevzdá tolik sádla a zůstane šťavnatější. Mám v plánu v něm zkusit sváteční kachnu. Jo, aj koláč jsem v něm upekla.
    Mám typ, ve kterém lze na sporáku maso opéct.
    Pomalý hrnec CrockPot 6l Saute (CSC027X)
    https://bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=CSC027X#popis
    WRKB
    WRKB --- ---
    Ahoj, mám ještě jeden dotaz . Přemýšlím o koupi pomalého hrnce a teď zrovna v Lidlu prodávají 3,5 litru za 6 stovek, což je dobrá cena. Jaké jsou vaše zkušenosti s hrncem? Používáte ho často, jsou jídla opravdu tak strašně dobrá, jaká jídla v něm děláte, děláte v něm i třeba vývary??? Díky za odpovědi.
    WRKB
    WRKB --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli by si někdo nechtěl objednat nějakou kávu od cafe-libertad. Jedná se o německé družstvo, které prodává různou fair trade kávu (většinou mexickou (zapatische)). Ochutnal jsem od nich asi tři druhy kávy a všechny byly super - vzhledem k poměru ceny a výkonu. Osobně bych si chtěl koupit tak 5 různých kg. Mají bio kávu, esperesso, bio espresso, zrna, mletou... 1kg vychází na cca 14, 15 eurošů, což nejsou ani 4 stovky. Pokud bychom sdíleli poštovné a objednali dohromady třeba 20 kg, vyšlo by poštovné na asi 30,-kč za 1kg. Asi to má smysl pouze pro Pražáky, nebo někoho, kdo do Prahy jezdí často. Mrkněte na to.

    Café Libertad Kollektiv eG
    https://www.cafe-libertad.de

    A jinak můj kamarád objednává ze Španělska extra virgin olivovej olej od firmy Real Mentesa. 1 litr vychází asi na 180,- Kč a teď jsem si od něj koupil 2 litry nefiltrovanýho a ten voní jak louka (250,- za litr). Nejsem nějakej extra znalec, ale přijde mi to kvalitní a za super prachy. Nevím do jaké míry je prostor pro případné přiobjednání pro někoho dalšího (není to jeho byznys, jen koníček), ale pokud by měl někdo zájem, myslím, že pár litříků by prošlo. Žižkov
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FAITH: jo. Chapadlo z pití. Ona se o všechno zajímá, aby se něco dělo, po jídle nejde.

    FAITH
    FAITH --- ---
    MAR_TINA: Asistentka je skvela. Podarilo sa jej nieco ukoristit?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vybraná lednička a nic na zahradě, těžko hledat barvy.

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    REGIS: cece, moc nepomuzu. Je to mix svareneho vyvaru, vypeku z kachny, vepre a cerveneho vina a protlaku. A mozna jeste neco. Mel jsem to zamrazene :)
    A pak jsem dal varit namocene kroupy do vody a do skoro hotovych krup jsem pridal tento mix :)
    REGIS
    REGIS --- ---
    DAVE_PAGE: Chtěl bych recept na kroupy v něčem jako demiglace. Vypadá to výborně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam