• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: :)
    Postup: večer připravím kvásek a semínka. Ráno zadělám těsto v robotu, dám ho na cca 4 hod. do plastové nádoby, párkrát těsto přeložím, potom provětrám na vále a nakrájím a vytvaruji do bochánků.
    Ty přikryju utěrkou nebo roztřihlým igelitem a ještě nechám cca 1-1,5 hod. na plechu odpočívat a kynout. Potom je potřu rozkvedlaným vajíčkem (nebo jen tak postříkám vodou), posypu směsí semínek a naříznu.
    Troubu předehřeju na 250 stupňů (s miskou vody na dně trouby), vložím plech s bulkami, po 10 min stáhnu teplotu na 230 stupňů na 10 min, pak na 180 stupňů dalších 10-15 min.
    Po upečení přeložím na podložku (aby větraly zespod) a přikryji utěrkou.

    Večer:
    Kvásek: 1 lžíce žitného kvásku, 150 g vody pokojové teploty, 50 g celozrnné žitné a 100 g špaldové hladké mouky - smíchat, nechat odpočinout v míse s víkem min 8 hodin.
    Smíchat 2 hrsti semínek s vodou a nechat ve sklenici pár hodin odstát.

    Ráno: těsto: 270 g vody pokojové teploty, 150 žitné chlebové mouky, 150 pšeničné chlebové mouky, 250 g hladké pšeničné mouky, 1 lžíce drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice (preferuji třtinový), semínka (množství dle vlastní chuti), 2 lžíce bílé Hollandie, kvásek.



    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ILLUZE: Asi uplne strasne nutne potrebuju recepis na ty bagetky, pls :-).
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo tip jak zdělat uzenou makrelu do jídla? Pomazánku nemyslím :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: a sýr :-))
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dobré to bylo ,-)
    Domácí kváskové bagetky se semínky, ty potřené a opečené s česnekovým máslem s bazalkou, na to šunka a volské oko s chilli.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ještě chili

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Velké bílé fazole dávám do chili con carne.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Červená čočka s párkem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vepřová panna se švestkovou omáčkou, brambory a pečená zelenina.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: a jinka se dá carpaccio nakrájet na tenko, co to jde, a pak mezi dvěma foliema dorazit paličkou na maso. Dá to vcelku slušný výsledek.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: aha, no tos me dostala teda..
    prednakrajenej vakuovanej tatarak ftw. ceho se jeste dockam? vakuovany laskonky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DEVIL: prodávají to nakrájené vakuované v lidlu :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MAR_TINA: mas obstojny platky (no pun intended). mas narezak ci krajis za zmrazena?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SAMOUT: ano, stále čistímě ledničku od silvestrovských zásob a já si dala tatrák s carpacciem. ale do pusy je lepší dávat každé zvlášť, tatarák zabalený v plátku carpaccia je divný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Chapu spravne tatarak servirovanej na carpacciu? To mi pripomina americkou thanksgiving matriosku, do krocana vlozit velkou husu, ktera ma v sobe maly kure, pry to tam je ted v mode. Jrestli davaj jeste do kurete perlicku ci krepelku si uz nepamatuju.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Porno.

    WERKA
    WERKA --- ---
    MOODYCAT: Za zkoušku rozhodně stojí - já s luštěninama fakt nekámoším a tohle mi přišlo dobrý. A myslím, že ta feta to ještě posune :)
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: WERKA má pravdu! Úplně jsem zapomněla na fetu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    WERKA: Tu cernou cocku musim zkusit, mam tu cele nerozdelane baleni, to se stehovalo dokonce vicekrat, nez cizrna.
    WERKA
    WERKA --- ---
    GALE: MOODYCAT: Já měla dneska podobný salát z černé čočky + cibule, sušená rajčata, nesušená rajčata, paprika, řekvičky, zalivka z oleje, balsamica a trochy medu (ještě tam měla být feta, ale tu jsem zapoměnala koupit) a chutnal mi. Určitě ho zkusím znovu s tou fetou. A to luštěniny v podstatě nejím (resp. jím jen hummnus a občas nějaké další luštěninové pomazánky a zelené fazolky se slaninou).

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PABLITOS: já jsem úplně stejně nadšená, zopakuju za denního světla kvůli lepší fotce. Kaštany byl trvanlivý balíček loupaných vařených "best before 01/2018" :). Ještě mám jeden.
    Citronové máslo jsem dělala před týdnem k něčemu a zbylo. Krevety mražené z lidlu. Takže dohromady v téhle kombinaci polotovarů cca 10-15 minut práce. Osmažit, krevety zvlášť, kapusty zvlášť, ke konci ke kapustičkám kaštany, máslo a čili vločky až do talíře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam