• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    OLIII
    OLIII --- ---
    SARAJ: Bramborovo-celerovej krém - v podstatě bramborová kaše, kde jsou přibližně půl na půl brambory a celer. O dvě třídy lepší než celerový hranolky a navíc tam toho celeru padne spousta:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: dik;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: lehce osmažit cibuli případně i kostičky celeru, může být brambora, zalít vývarem, sůl, pepř, bobkový list, vařit do měkka. Na konci přidat bílé tlusté máslové fazole z konzervy, prohřát, rozmixovat. Dochucuje se na sladko kyselo, tj. ocet, radši jemnější než náš kvasný lihový a cukr.
    Chlebové křubinky, zelená nať, hoblinky parmazánu - jak kdo má rád.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: pomazanka a hrancle jsou na seznamu, polivku - jak ji delas?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: mrkvo-celerová pomazánka, krémové polévka z velkých fazolí a celeru, celerové hranolky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: máma mé bývalé přítelkyně dělávala celerovou omáčku. Jako když děláš svíčkovou, ale žádná mrkev ani petržel, jen cibule a celer. Jen to má teda hodně, hodně celerovou chuť :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Leden - dojizdim lednici a zasoby, kure bylo teda zakoupeno - pan reznik ma porad pocit, ze maly pstros je pro dva ideal, nicmene pulka celeru padla - mam doma 3, ehmm. - napad co s nim?
    Cocka s tofu, houbama a cuketou
    Klasika- cocka na kyselo s vejcem - moc casto ji nedelam
    Kure s celerem, houbama a minisalotkama





    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: U nás, přes noc, CrockPot upekl provázky. :-) Vykostěný králík balený do šunky, pršutu, prokládáný kousky uzeného boku. Omáčka klasika, pro mě LC knedlík, brusinky jsem neměla, tak jsem svařila čerstvé borůvky.



    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Dneska k večeři... řecký salát s italskými olivami, k tomu špaldové domácí houstičky se lněným semínkem a máslo s medvědím česnekem :-)


    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ja dneska pekl plecko. Cibuli mam rad, ale ze to po rozmixovani bude takova lahoda jsem netusil...







    WRKB
    WRKB --- ---
    Líčka na červeném víně. Všichni, co tvrdí, jak se k líčkům nejlépe hodí brkaše, nechutnali je s máslovou dýní.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: :-)) to by bylo milé, děkuji :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ILLUZE: Tisicere diky, vyridim manzelce, a treba dam i vedet jak to dopadlo :-).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: :)
    Postup: večer připravím kvásek a semínka. Ráno zadělám těsto v robotu, dám ho na cca 4 hod. do plastové nádoby, párkrát těsto přeložím, potom provětrám na vále a nakrájím a vytvaruji do bochánků.
    Ty přikryju utěrkou nebo roztřihlým igelitem a ještě nechám cca 1-1,5 hod. na plechu odpočívat a kynout. Potom je potřu rozkvedlaným vajíčkem (nebo jen tak postříkám vodou), posypu směsí semínek a naříznu.
    Troubu předehřeju na 250 stupňů (s miskou vody na dně trouby), vložím plech s bulkami, po 10 min stáhnu teplotu na 230 stupňů na 10 min, pak na 180 stupňů dalších 10-15 min.
    Po upečení přeložím na podložku (aby větraly zespod) a přikryji utěrkou.

    Večer:
    Kvásek: 1 lžíce žitného kvásku, 150 g vody pokojové teploty, 50 g celozrnné žitné a 100 g špaldové hladké mouky - smíchat, nechat odpočinout v míse s víkem min 8 hodin.
    Smíchat 2 hrsti semínek s vodou a nechat ve sklenici pár hodin odstát.

    Ráno: těsto: 270 g vody pokojové teploty, 150 žitné chlebové mouky, 150 pšeničné chlebové mouky, 250 g hladké pšeničné mouky, 1 lžíce drceného kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru krupice (preferuji třtinový), semínka (množství dle vlastní chuti), 2 lžíce bílé Hollandie, kvásek.



    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GEISHA: pri svy sikovnosti bych na sebe zvrhla hrnec.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    Strasna dobrota - orzo s krevetama, rajcatama a fetou podle ottolenghiho

    OPI
    OPI --- ---
    :D OT k tomu míchání: mě mamka učila při míchání zásmažky : "když už si myslíš že to je tak ještě jednou tolik" :D ale 40minut karamel bych asi taky nevydržela
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    HOMOLOVKA: já poslouchám respekt. a včera jsem dělala rizoto a to se taky míchá zbytečně dlouho...
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MAR_TINA: tak já používám čekanku a ta má podstatě příznivější glykemickej index a obsahuje vlákninu
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    MOODYCAT: já u toho koukám na Netflix :D nicméně konec šťastnej byl, teda jestě šťastnější by byl, kdybych do krému přidala ztužovač :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam