úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
KOVOVAMINCE
---
---
12:44:36 11.1.2021
2 odpovědi
KOC256
: Není. Stejně jako se všude nejí rybí polívka ;)
KOCHANSKA_CH
---
---
12:37:17 11.1.2021
+2
ANDREJKA
: Zkus polský bigos, jestli ho ještě v repertoáru nemáš.
MAR_TINA
---
---
11:48:25 11.1.2021
KOC256
: nene, tady opradu kapr není běžný. Během roku jo, na Vánoce spíš ne. Dokonce kádě a prodej na náměstí začaly až dlouho po revoluci. Asi ho někde prodávali (v sádkách?), ale ne všude.
Když ryby, tak tu jíme říční.
KOC256
---
---
11:47:03 11.1.2021
2 odpovědi
MAR_TINA
:
Nechtěl jsem se tě dotknout. I v tom rádiu to prezentovali, že kapr je "normální" všude v česku. :)
FAT
---
---
11:46:46 11.1.2021
+1
MAR_TINA
: Zajíce na černo jsem neměl už ani nepamatuju... Velká dobrota!
MAR_TINA
---
---
11:44:45 11.1.2021
2 odpovědi
+1
KOC256
: pche náhražka!
Tady v mělnickém Polabí se kapr nejí, to jedí náplavy. Bílá vinná klobása na Štědrý večer. Na svátky někdy husa nebo kachna, ale nejlíp králík (zajíc) s černou omáčkou.
MAR_TINA
---
---
11:43:21 11.1.2021
ANDREJKA
: jo žur. Jako u krkonošského kysela. Kvásek mají pekárny a mražený mají už v Lidlu, rozmíchá se ve vodě, 200 g na litr vlažné vody a je to ono.
KOC256
---
---
11:41:05 11.1.2021
1 odpověď
MAR_TINA
:
V rádiu jsem slyšel, že na Královehradecku je oblíbená náhražka pro ty co nejí kapra na Vánoce bílá (vinná) klobása. Což mi přišlo úplně WTF, proč zrovna HK a proč zrovna bílá klobása :)
MAR_TINA
---
---
11:36:43 11.1.2021
1 odpověď
ANDREJKA
: Nevařím z polotovarů, teda uzeninu a sterilované zelí kupuju, ale jinak ne.
Bílou klobásu tady v polabí řezníci mívají, zejména kolem vánoc. Nebo bych se nerozpakovala koupit německé bílé buřty.
MISHACZEQ
---
---
21:13:00 10.1.2021
MISHACZEQ
: jen nevim proc se to tak blbe otocilo, sorry
MISHACZEQ
---
---
21:12:28 10.1.2021
1 odpověď
+2
SARAJ
: vcera jsem mela u tchyne tuhle polivku a chystam se na ni taky, je skvela
SARAJ
---
---
20:45:12 10.1.2021
+2
MAR_TINA
: :D hele, uplne v klidku, dneska k snidani luxus vajicka - nastrouhany cerstvy kren, horke maslo, vajicka akorat - do misky, rozmackat.. blaho. Fotka - nemozna vec:D
MAR_TINA
---
---
20:43:01 10.1.2021
+4
A já ráda vařím podle Poláků z
https://www.kwestiasmaku.com/
Polská kuchyně není tak výrazná a cizí, tak to chutná i konzervativnímu mužovi a je to docela "neprofláklé".
MAR_TINA
---
---
20:42:05 10.1.2021
JENDAZCB
: přesně to jsem potřebovala díky moc.
Teda díky díky všem, na týden dva už mám co zkoušet.
JENDAZCB
---
---
20:40:52 10.1.2021
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: 3 vietnamky, co tu žijou a mají blog
Viet Food Friends
http://www.vietfoodfriends.cz/
MAR_TINA
---
---
20:34:26 10.1.2021
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: jejda, vypadá fakt blbě. Ale je moc dobrá, tu já v zejména v zimě ráda.
OLIII
---
---
20:30:24 10.1.2021
+4
SARAJ
: Moje highlighty za poslední rok dva jsou:
* morkovcha - tip mám odsud z nyxu, mrkev teď ještě dlouho nebudu dělat jinak
https://www.youtube.com/watch?v=aRu-RRwOU-U
* míň běžná ingredience na vyzkoušení - černý kořen aka hadí mord, zkoušela jsem se smetanou i jenom tak opražit, být běžně k dostání tak ho určitě kupuju častěji
* ze sladkýho tenhle cheesecake, kterej mi v kanclu vyhrál titul chief baking officer:)
https://www.elmundoeats.com/no-bake-mango-cheesecake/
MAR_TINA
---
---
20:14:52 10.1.2021
1 odpověď
+2
A nevyfotitelná tuňáková pomazánka.
MAR_TINA
---
---
20:14:20 10.1.2021
+7
Minestrone
SARAJ
---
---
20:10:56 10.1.2021
SAMOUT
: jste domluveni s moji polovickou?!:D Wellington, ano..:)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam