• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    MAR_TINA: 3 vietnamky, co tu žijou a mají blog

    Viet Food Friends
    http://www.vietfoodfriends.cz/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jejda, vypadá fakt blbě. Ale je moc dobrá, tu já v zejména v zimě ráda.
    OLIII
    OLIII --- ---
    SARAJ: Moje highlighty za poslední rok dva jsou:
    * morkovcha - tip mám odsud z nyxu, mrkev teď ještě dlouho nebudu dělat jinak https://www.youtube.com/watch?v=aRu-RRwOU-U
    * míň běžná ingredience na vyzkoušení - černý kořen aka hadí mord, zkoušela jsem se smetanou i jenom tak opražit, být běžně k dostání tak ho určitě kupuju častěji
    * ze sladkýho tenhle cheesecake, kterej mi v kanclu vyhrál titul chief baking officer:) https://www.elmundoeats.com/no-bake-mango-cheesecake/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A nevyfotitelná tuňáková pomazánka.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Minestrone

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SAMOUT: jste domluveni s moji polovickou?!:D Wellington, ano..:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: zkus vedle u Kasumi, ja jsem mela vyhlidle kurzy v Sape a zatim nebezi:// ja mirim teda Thajsko, Vietnam. Je na seznamu:)
    Jinak mne hodne prekvapila veganska kuchyne me sefove - mely jsme damske mecheche u ni doma a to jidlo bylo super, takze jak se trochu uvolni mor, budeme mit vikendovou akci vareni- veganska/ vegetarianska jidla, tesim se moc!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: V Cechach nevim, ale (tusim ze) v Dusseldorfu jo.
    Helen's Recipes (Vietnamese Food) - YouTube
    https://www.youtube.com/c/HelenRecipes/videos
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TOOMIX: Tak Gordon je bezedna studnice receptu.


    SARAJ: A kdybys chtela neco slavnostniho, tak wellington, ja se na nej chystam uz dlouho (Gordon ho dela na Vanoce, ale tat neji houby, takze nic).

    CHRISTMAS RECIPE: Christmas Beef Wellington
    https://www.youtube.com/watch?v=Cyskqnp1j64
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ: to kuře je asi to nejlepší kuře, co znám. A ten sos co z toho je v kombinaci s těma fazolema a chorizem!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: já letos zkusím vietnamskou a japonskou kuchyni
    nemáte tip na nějaký blog / instagram apod. vietnamce/ky žijích v čechách o vaření?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TOOMIX: kure okouknu! Hovezi jsem delala akorat ted na Novy rok a bylo luxus, burtgulas obcas strihnu v lete - varili jsme ho na chate vzdycky s rodicema:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SARAJ: Kohout na vine, ale pouze pokud mas mycku, zamaze se pri tom mrte nadobi..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    KOCHANSKA_CH: tak zrovna od tebe mam par veci na hot listu;) ja tam mam napr. jidla co si davam vzdy v restauraci, ale nikdy jsem je nedelala doma - musle na vine treba, nepecu sladke, takze pistaciovy dort;), vafle, zverinu..je to zatim kombinace jidel a upravy surovin, kterym jsem se zatim nedostala, nechtela..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SARAJ:
    1) Hovězí po Burgundsku - Roman Vaněk - Poklady evropské kuchyně, můžu kdyžtak vyfotit

    2) kuře na bílém víně s tymiánem, plněné bílými fazolemi a chorizem (od času 17:15)

    Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course S01E01
    http://www.youtube.com/watch?v=VtsSQsE4Crg


    3) obyčejný buřtguláš
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SARAJ: Tak se pak chlub, inspirace není nikdy dost. :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    :) jste bozi, dik!
    Btw - v ramci 2021 jsem si dala takovej malej ukol, seznam 10 jidel, ktere jsem jeste nevarila, nepekla, proste 10 novych jidel co zaradit do jidelnicku a zkusit, co zatim nevarim/ nepecu. Polovina je uz obsazena, prolejzam ulozene recepty, kucharky a i tady sosam napady, nicmene.. chcete se nekdo podelit o top 3 jidla, co radi doma pripravujete?:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: a ještě jsem tuhle měla bramboráky s celerem a bylo to dobrý.

    A čistě celerová pomazánka - uvařit celer v celku (spíš čtvrtky) doměkka v osolené vodě. Nastrouhat, zakápnout citronem, smíchat s pojidlem (já dávám tvaroh a pár lžic majonézy), sůl, pepř, petrželka.

    A pak sem tenké nudličky celeru naložila do aijské zálivky z rýžového octa (obvykle v tom mívají ředkev) a bylo to moc dobrý.
    OLIII
    OLIII --- ---
    SARAJ: Bramborovo-celerovej krém - v podstatě bramborová kaše, kde jsou přibližně půl na půl brambory a celer. O dvě třídy lepší než celerový hranolky a navíc tam toho celeru padne spousta:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: dik;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam