• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Taková jakože asijská obědová polífka. Kachní vývar (koupila jsem zlevněný kachní ořez na polévku) s kořením - badyán, skořice, nové koření a kuličky pepře + celkem velký kus zázvoru + dva stroužky česneku, obrané maso, asijská zelenina z pytlíku a bun rýžové nudle. V misce ochuceno rybí omáčkou, citronovou šťávou a kapkou shirachy. Dobré to je, zopakuji. (chuť "pho" polévky jsem chytila dost dobře, jen nedokážu ani za boha vyrobit čirý vývar, ale zas tenhle bych vyklopila z hrnce, jak v tom bylo hromada kolagenu)
    K dokonalosti tomu chyběly čerstvé bylinky.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba z mořa - pečený losos, lusky a domácí tatarka. Aby to nebylo suchý! :-)

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GEISHA: tu jsem snad ani neviděla :-D ale zní to dost hrozně :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: Ja zase Hestonovy se slehackou :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LUCIASHECK: Ja mam rada Gordonovy kysely vejce :D.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MOODYCAT: je dulezita, pokud tam chces nakyslou chut. ale ultimatne kremovy michany vejce se slehackou jsou taky luxus
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Ke slehani bych tam nedavala, imho je dulezita ta lehce kysela chut.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: V Lidlu ji krátce vedli, pak, bohužel, zmizela. V jiných obchodech na ni narazit jde.
    V Lidlu teď mají 40% smetanu ke šlehání, v modré karbce. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    no mnohem lepší než minule. Tak já už nevím co a kde koupit. To co jste tu minule odkazovali, tak v testu není (i na tom webu píšou, že to je nějaká minulost). V LIDLu mě odkázali na co nejtučnější zakysanou smetanu...

    Jako taky si myslím, že normální smetana to posune více do jemnosti, ale pokud mě tu někdo neřekne co konkrétně to je a kde to sehnat, tak budu pořád nesvůj :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KOC256: Crème fraîche by měla mít minimálně 30% tuku, ale máš to, beztak, dobrý. :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já dneska opět zkoušel ty vajíčka.
    A teda s tou přimíchanou zakysanou smetanou 18% (což jsem identifikoval, že by mělo být to co nazývají Cream Fresh) to byla úplná slast a asi kdyby mi někdo neřekl, že to je vaječina, tak bych nevěřil.

    A co se týká konzistence, tak možná by to trošičku ještě sneslo... Ale...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Ano, užírám řepné lístky. :-) To byl takovej nápad, když jsem čistila řepy a viděla, že už nasazují nať. Do misky vlhká vata, zaklopit průhledným kyblíkem, postavit na okno.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: řepová zahrádka mě zajímá! Zkoušela jsem něco podobného s mrkví, ale sežrali mi to kocouři. To máš na řepné lístky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty řípičky :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu pečený bok jednou s blanšírovanou kapustou s česnekem a posléze opečený, podávaný se zelím, které se peklo s řepou, šalotkama a balsamicem.
    Řepová zahrádka. :-)





    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Špagetová dýně a další zelenina orestovane se špetkou chilli a ponzu omáčkou. Vejce. Avokádo. Sezam.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: tak kovova hranata sterka to proste setre jemnejs a udela to jemnejsi no. musi se to delat na nejmensi plamen, takze to neni takova rychlovka jako gordon
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ted sem teda udelal ty cinsky vejce 'ala babica'. vino sem zfusoval smichanim great wall cinskyho octa s kapkou cistyho alkoholu a bujon nahradil japonskym seafood bujonem v prasku s priznacnym nazvem ajinomoto :)
    bohuzel ale ty vajicka asi musej mit v tom videu z naky ultra farmy kde snad obrim slepicim sypou cistej karoten! protoze sou tak oranzovy.
    ja to mel vyblity zle. a na indukci nemam zadnou 'nonstick' panev, takze to bylo trosku problematicky s tim zvedanim. ale udelalo to kopec a chutnalo to moc dobre. takova chutove vylepsena pepinova francouzka omeleta bez toho aby se musela umotavat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    Ale to i tou sterkou co dela Gordon ve videu. Dneska vyzkouseno...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: no tou skrabkou to neustale dostavas od toho dna a jak michas tak se tvori proste takova pena jemna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam