• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GENEVIEVE: Ano, užírám řepné lístky. :-) To byl takovej nápad, když jsem čistila řepy a viděla, že už nasazují nať. Do misky vlhká vata, zaklopit průhledným kyblíkem, postavit na okno.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KOCHANSKA_CH: řepová zahrádka mě zajímá! Zkoušela jsem něco podobného s mrkví, ale sežrali mi to kocouři. To máš na řepné lístky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ty řípičky :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pomalu pečený bok jednou s blanšírovanou kapustou s česnekem a posléze opečený, podávaný se zelím, které se peklo s řepou, šalotkama a balsamicem.
    Řepová zahrádka. :-)





    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Špagetová dýně a další zelenina orestovane se špetkou chilli a ponzu omáčkou. Vejce. Avokádo. Sezam.

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: tak kovova hranata sterka to proste setre jemnejs a udela to jemnejsi no. musi se to delat na nejmensi plamen, takze to neni takova rychlovka jako gordon
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ted sem teda udelal ty cinsky vejce 'ala babica'. vino sem zfusoval smichanim great wall cinskyho octa s kapkou cistyho alkoholu a bujon nahradil japonskym seafood bujonem v prasku s priznacnym nazvem ajinomoto :)
    bohuzel ale ty vajicka asi musej mit v tom videu z naky ultra farmy kde snad obrim slepicim sypou cistej karoten! protoze sou tak oranzovy.
    ja to mel vyblity zle. a na indukci nemam zadnou 'nonstick' panev, takze to bylo trosku problematicky s tim zvedanim. ale udelalo to kopec a chutnalo to moc dobre. takova chutove vylepsena pepinova francouzka omeleta bez toho aby se musela umotavat
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    Ale to i tou sterkou co dela Gordon ve videu. Dneska vyzkouseno...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: no tou skrabkou to neustale dostavas od toho dna a jak michas tak se tvori proste takova pena jemna
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí karbenátky se sýrem, dva druhy příloh.



    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    No ale čím se to dosáhne, že to hodnotíš jako něco co je ještě lepší? je to tou škrabkou? Se mi nezdá. Nebo těma přísadami? To mi taky moc neštymuje...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: je to takova jakoby spis 'pena' ten curd je uplne zanedbatelne malej. takovy jakoby mousse konzistence. mas pravdu ze je to dost podobny
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    A v čem se to teda reálně liší od toho Gordona? Zní mi to stejně. Postup je stejný a ten fines, zda smetanu a Fresh Cream nebo Cream Cheese mi nezní, že by to mělo být úplně něco jiného...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KOC256: to nikde neni.
    proste zamichas vejce, vlejes je do kastrolu a timhle https://www.cukrarskepotreby.cz/krajec-spachtle-nerez-16-5x13-cm
    das na malej plamen a jezdis s tim dukladne po dne hrnce, aby se odlepily srazeny vejce. takhle to delas, dokud neztuhne cela hmota co tam mas. na zaver tam jebnes trochu nejmocnejsi smetany a creme fraiche a zamichas do toho. ja dam este malinko masla a misto creme fraiche malou lzicku cream cheese, protoze ten mam normalne v mrazaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DEVIL:
    odkaz na toho Pauluse prosím...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem delal ty ramsyho style scrambled a je to lehce nadprumerny, kdyz to porovnam ale s pripravou od romana pauluse, tak pulusova uprava je lepsi.
    vzdycky sem koukal jak tam snidanovej kuchar micha spachtli vejce v hrnci na malo, az vznikne takovej hustsi rosol, do kteryho taky hazi crem fraiche a trochu smetany na schlazeni. trva to strasne dlouho, ale je to jedna basen.
    co si myslim ze stoji za zkousku je cinska uprava. tak jestli nekdo udelate, tak dejte vedet. chybi mi wok, doslo mi shaoxing vino a nemam msg/bujon.
    Cantonese style Scrambled Eggs (黄埔炒蛋)
    https://www.youtube.com/watch?v=ONYflj0I2QI&ab_channel=ChineseCookingDemystified

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KASUMI: Ty jsou skvely, oslnuju tim svoje okoli pravidelne :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Sice nebyl doma ani fresh cream ani nic zeleného, ale i tak to bylo trochu něco jiného než klasika... (v dobrém slova smyslu). Důležité je mít pod to něco křupavého...

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    KOC256: pod tím názvem se to prodává i u nás - https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001020220513
    Velmi laicky je to taková pořádně tučná zakysaná smetana :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GINGERCAT:
    Parada.

    Asi blby dotaz. Co je ten cream fresh? Smetana? Zakysana dle te konzistence?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam