• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SALVATOR:
    Jo na omáčky jsem koukal. Ale do samotných placek nic extra se asi nedává...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOC256: Vidíš, tam sem asi ani nedoscrolloval. Ale já stejně nejsem moc zvyklej držet se předpisu moc přesně. Radší dám na vlastní zkušenosti.
    KOC256: No jako jo i ne. Opravdu to chutná hodně evropsky. Zároveň je ale možnost ochutit to sojovou omáčkou, dashi... A pak se to chuťově znatelně posouvá víc na východ. A zvlášť když k tomu uděláš tu omáčku, co tam na ni je taky recept (já nahradil worcester ústřicovou omáčkou, protože tu doma mám, na rozdíl od worcesteru). Nejlepší to ale stejně bylo samotný a druhý nejlepší s majonézou.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SALVATOR:
    A množství jsou dole...


    KOC256
    KOC256 --- ---
    SALVATOR:
    No podle vzhledu a nyní i ingrediencí to vypadá jako úplně normální české kapustové placičky co se u nás (doma) běžně dělají :) A jsou perfektní...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOC256: :D sorry. Já postupoval podle tohodle: https://www.easycookingwithmolly.com/2019/08/okonomiyaki-japanese-cabbage-pancakes/

    Tam nejsou ani množství, takže to celý bylo dost od oka a taky sem trochu babicoval. Neměl sem jarní cibulku, tak sem dal pórek a tak. Poměr vejce/voda/mouka taky odhadem, prostě aby to mělo tak akorát konzistenci.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SALVATOR:
    To mi došlo, ale že bys rovnou odkázal na recept to ne :) ;-)
    Nechce se mi googlit random recept, ale spíše nějaká jeho interpretace, konkrétní zkušenost atp.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALVATOR: Vypadlo mi asijský. Nejevropštějc chutnající asijský jídlo...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Okonomiyaki. Je to moc dobrý, ale je to asi nejevropštějc chutnající jídlo, který sem zatim kdy vytvořil.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: To byl běžec :)))
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    WERKA: Co bylo doma: rajčata, šalotka, paprika, kopr a řapík. Zalito olivovým olejem a balsamicem
    WERKA
    WERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Prosím, co je v tom salátu - řapíkatý celer, rajčátka, cibule...?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Víkend z drůbežárny.
    Krůtí steak s celerovo bramborovým pyré.
    Pečené kuře s kyjevským zelím.





    BAAL
    BAAL --- ---
    Zkusili jsme doma kachnu ze Sia podle Kamu kucharky a je to fakt dobry, nicmene to peceni kachny bude chtit priste vylepsit spousta srani a nakonec se priplalila omacka takze kuze na zmar

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUTHA: Na zeleny se mi dost osvedcila matcha, kdybys to chtel nekdy zkusit :)

    Jinak delala jsem 3red velvet a pokazde byl hnedej,
    A to jsem snizila davku kakaa i vyrazne zvysila davku barviva:/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pred 7 lety jsem byla poprve v thajsku, tak vzpominkove pad thai s kurecim masem


    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Tak prvni pokus. Zarovnaval jsem ho :-)

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mě došlo steakové maso... Budu dělat o víkendu...

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba dnes byla tahle potvora. Mořský ďas na salátu z červené čočky, sušených rajčat, červené cibule a špenátu. Přilehla si taky brokolice na másle.
    Rybu hodnotím velmi dobře, jemné a přitom pevné maso, že by sneslo i grilování. Mořem není moc cítit.



    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: u domácího králíka radši taky ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam