• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: a mléčná rýže jde dělat v pomalém hrnci. jen jsempořád přilívala mlíko, až jí byla tak dvě kila....
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: dik, pripadam si min jak mimon. Plyn mi proste nejak porad nejde, ac na nem varim uz 2 roky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: to je on.
    ale kovová miska v hrnci s vodou nebo dva v sobě stačí taky.

    Na elektrice jde mlíko umíchat, ale na plynu asi ne.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: ne asi:D jsem si vzpomnela na takovej rendlik co mela mamka, lila se do nej voda, z boku mel takovou pistalu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: připaluje se to mlíko, neasi :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAR_TINA: hmm, by mohlo zabrat. Ja jsem si rikala, jestli vynechat maslo, dat jinej cukr.. nechapu to. Normal rejzi mam tendenci na plynu spis rozblemcat a mlecnou skoro pokazdy nejak pricmoudnu:/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARAJ: vodní lázeň, strč jeden hrnec do druhého, nemusíš kupovat speciál.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Uz mne trochu drbne asi.. mam rada mlecnou ryzi a naprosto pravidelne ji pripaluju, ja a plyn fakt nekamosime... nemate nejaky doporuceni? Druh cukru? Special hrnec?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nedělní snídaně si dělám vždycky hezký.

    Lívance jogurtový podle Kuchařky pro dceru jsou TOP! (Recept je na Rohlíku.)


    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Sous vide králík dopečenej na zelenině.
    Supr.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá to famózně. Poslintala jsem si klávesnici.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Telecí špízy s kachními játry a prasečím špekem. Proloženo šalotkou a paprikou, zajištěno žampiony, omáčka z výpeku, pečené papriky a žampionových noh. Podáváno s květákovou rýží s bylinama, muž měl rýži opravdickou.


    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Dalsi varka :)

    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Dnes homeoffice hell. Takže si zasloužím mé oblíbené Risotto. S bazalkou, chilli a zbytkem jarního kuřátka. Zasloužený oběd.


    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Hmmm, opiatova bomba? To neni blbej napad, poslu dal.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: mňam. Už vím, co zítra upeču :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Makový závin

    EERIS
    EERIS --- ---
    králík a tak...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: zalezi no, v hotovy uprave po zhnedeni na panvi kdybys nevedel, tak prd poznas. ani ja nepoznal v restauraci, ze ten konfit delali v oleji. ja mam sadlo ve velky 4l zavarovacce a sem linej ho z ni v takovym mnozstvi dloubat ven. olej vcelku sproste naleju do hrnce, na indukci nastavim teplotu a cas, nahazim tam namarinovany stehna a jdu do prdele. pak necham odkapat, osusim a v troube pak hnedim nebo kdyz me to fakt sere, tak pouziju torch a tim to poradne vozehnu.
    ten olejo-sadlo drzi dlouho. dycky je dobry ho po par pouziti 'prebrat, aby dole nezbyla stava
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALEXIS: Kachnu stáhnu z hrudního koše a páteře, a udělám dva nasolené, pepřené a kmínované balíky, křídlama dovnitř. Den tak leží v chladu. Přes noc jdou balíky do pomalého hrnce, prsama dolů, cca 8 - 9 hodin se konfituji v množství vlastního sádla, které se uvolní. Před podáváním balíky opatrně rozvinu na plech a dám pod gril na výrobu křupavé kůže.
    Za mě nejlepší úprava, maso je rozpadavě měkké a pomalá příprava pod 100°C z něho nevypeče všechno sádlo, takže pták zůstane šťavnatější.


    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Kachnu vzdycky v sadle, v oleji je to zvrhly, v tomhle pripade :-). A sadlo pak pochopitelne sebrat, a pouzit pri dalsim peceni. Ja ho takle tocil urcite 2 roky, nektery casti mozna i tri, nez mi, cert vi proc, chytlo plisen :-(.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam