• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MAR_TINA: mňam. Už vím, co zítra upeču :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Makový závin

    EERIS
    EERIS --- ---
    králík a tak...

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SAMOUT: zalezi no, v hotovy uprave po zhnedeni na panvi kdybys nevedel, tak prd poznas. ani ja nepoznal v restauraci, ze ten konfit delali v oleji. ja mam sadlo ve velky 4l zavarovacce a sem linej ho z ni v takovym mnozstvi dloubat ven. olej vcelku sproste naleju do hrnce, na indukci nastavim teplotu a cas, nahazim tam namarinovany stehna a jdu do prdele. pak necham odkapat, osusim a v troube pak hnedim nebo kdyz me to fakt sere, tak pouziju torch a tim to poradne vozehnu.
    ten olejo-sadlo drzi dlouho. dycky je dobry ho po par pouziti 'prebrat, aby dole nezbyla stava
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALEXIS: Kachnu stáhnu z hrudního koše a páteře, a udělám dva nasolené, pepřené a kmínované balíky, křídlama dovnitř. Den tak leží v chladu. Přes noc jdou balíky do pomalého hrnce, prsama dolů, cca 8 - 9 hodin se konfituji v množství vlastního sádla, které se uvolní. Před podáváním balíky opatrně rozvinu na plech a dám pod gril na výrobu křupavé kůže.
    Za mě nejlepší úprava, maso je rozpadavě měkké a pomalá příprava pod 100°C z něho nevypeče všechno sádlo, takže pták zůstane šťavnatější.


    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DEVIL: Kachnu vzdycky v sadle, v oleji je to zvrhly, v tomhle pripade :-). A sadlo pak pochopitelne sebrat, a pouzit pri dalsim peceni. Ja ho takle tocil urcite 2 roky, nektery casti mozna i tri, nez mi, cert vi proc, chytlo plisen :-(.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DEVIL: Byla nejdřív na málo a pak na hodně dopéct kůrčičku, ale asi moc krátce (nevím jak dlouho, muž si našel nějaký recept). Maso se netrhalo od šlach.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ALEXIS: musis je dat na malo a pomalu (tak kolem 150C). nakonec zhnedit v troube na 'broil'. nebo je nasolit, peprit a konfitovat (pomalu tahnout na 100C v hrnci/troube) v oleji/sadle/
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ze zvědavosti, jaký postup používáš na kachní stehna? Včera je muž dělal poprvé a byla tužší, tak hledám lepší recept.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Taky jsme měli včera kachnu, jen jsem ji zapomněla vyfotit před nakrojením. :D

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kachna na medu s chilli, k tomu pečená zelenina.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hod Boží - kachna.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Rýžové nudle, fazolky, paprika, vejce, černý sezam, ponzu, zázvor.
    A vedle je naložený gigant a pálivá paprička.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Velikonoční sýrové fondue.


    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Zelnacka (vyvar z uzeneho) se nefoti nejlip.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já přispěju svou troškou pizzy do mlýna. Vlevo margherita, vpravo salám, sušený rajčata a jalapeños. Pardon ya případnou velikost, zatím asi nefungujou height/width tagy.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Velkopáteční ryba - vypečený losos, lusky na smetaně s koprem.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ILLUZE: spis vláčné. Nejsou špatný, lotusky to nejsou, ale ke kafi cajk :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    APRILMOUSE: Koukala jsem na recept - jsou tedy vláčné, nebo mají nahoře křupinku?
    Jak bys popsala jejich chuť? :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Facebook mi nedávno připomněl, jak jsem si před rokem, smutný ze zavřené pivnice U Černého vola, dělal knedlíky ve vajíčku. Podávané samozřejmě s křupavými okurčičkami.
    (Doma jsme je vždycky dělali klasicky "míchané", u vola je dělají právě "vcelku".)

    Asi na ně zase brzy dojde.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam