• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Snídaně zase.

    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    FRENNET: v Praze to mivaly arabsky potraviny v Myslikovy a v Makru
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    BAAL: v Brne maj pity arabsky potraviny. Neni tam analogie s prazskymi?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Lidl, Rohlik. A kontaktní gril.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL: jasny, mne teda tortilly, quesadilly a spol posunul jeste na jinej level zapekac od ety. Jak nenakupuju pristroje do kuchyne, tak tohle si pochvaluju.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SARAJ: jj, to tam ma Andong v tom videu, ale ted jsme byl v tescu na edenu a nejen ze tam neslo parkovat kvuli fotbalu, ale jako bonus jsem tam nenasle pitu:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL: ja je kupuju v Lidlu a do ceho jeste rada cpu veci ala kebab je pita. Rozpecu v toustru, nariznu, nacpu, vyhovuje mi ta de facto hotova kapsa.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Dlouho jsem Vás neoblažoval svoji tvorbou, tady se pokouším o Shawarmu podle Andonga, tak uvidime jak to dopadne.
    Nemáte někdo tušení, kde příjít k pořádným kebab tortilám? To co se dá koupit v Tescu je peklo.





    Chicken Shawarma, Optimized
    https://www.youtube.com/watch?v=F8PGWLvn1mQ
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba ulovena. Čerstvý mečoun. Majonéza mi dnes vyšla nějak tekutá. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Vývar z uzených žeber posloužil pro hustou polívku s fazolema a obraným masem. Zahuštěno bramborou.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Pro dva.

    A priprava moc casu nezabere.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Nerozumim otazce, ja vidim takovou primerenou snidanicku pro me :D.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SAMOUT: jako je to krasny.. v hotelu si to dovedu predstavit, ale doma ne
    doma snidam kafe :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    KASUMI: Nez bych pripravil takovouhle snidani byla by to vecere :-).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: nevim, jestli je znas, ale na instagramu taste of prague.. ty jejich snidane na chate me totalne toci :D

    za vsechny jedno foto
    Taste of Prague Food Tours on Instagram: “Moc děkujeme za všechna přání! 🙏 Náš první víkend na chatičce byl super. Nikdy jsme si nemysleli, že si nějakou někdy…”
    https://www.instagram.com/p/CEPSiIeHyEm/?utm_source=ig_web_copy_link

    KOC256
    KOC256 --- ---
    GEISHA:
    Pro dva (tip)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Slavnosti chřestu pokračují. Krůtí soté ve smetanové omáčce s vínem, chřestovým vývarem, bílým chřestem a tymiánem. K tomu blanšírovaný zelený špargl.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Snídaně

    KOZINA
    KOZINA --- ---
    ILLUZE: doporučuju zkusit slanej miso karamel
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes špenátová polívka, omeleta s hlívou, medvědím česnekem a chřestýši.


    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    holky já bych vás sežral, já se sem prostě chodim kochat
    FAITH
    FAITH --- ---
    po dlhej dobe som mala pecucu naladu, tak rohlicky na rano
    (od cukety a chutovo to neni uplne ono, mala som recept na lepsie, len neviem, kde ho mam)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A něco méně fotogenického, když vám to rvou pod rukou - smetanová zmrzlina se Salkem a domácím slaným karamelem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dnešní ranní.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba s kaviárem - skotský losos s beluga čočkou.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí prso s černou dírou, rajčatové ragú, vše z CrockPotu. Předem zatažené maso jsem zkusila upéct nad zeleninou na mřížce a není vysušené.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A mac and cheese :)

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Variace na thajskej salát s tofu, jen zálivka je v zásadě nuoc cham a ne ta arašídová, se kterou se to asi dělává spíš.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    S jistou nadsázkou by se dalo rict, ze Japonsko není zemí sushi, ale curry, které adoptovali v 18. století od britských námořníků, kteří si ho přivezli prozmenu z Indie a nebyli by to Japonci, aby ho neobrátili vzhůru nohama a neudělali z nej mírnější, hutnou a víc jak dvacitkou druhu koření a přísad vytuněnou nirvánu. Do Asie je to daleko, tak jsem si vypomohl základem od jednicky na trhu Hausu Shokuhin Kabushiki-gaisha a tzv. “Karé Raisu” jsem si za pomoci dvou brambor, mrkve, půl kila masa a čtyř cibuli udelal. V návodu samozrejme dostanete i instruktaz, jak správně mate nakrajet zeleninu. Jak jinak.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam