• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: Ale houby, luštěninové placky, burgery, zeleninová rizota a krémy, zapečený lilek či houby, těstoviny v yx úpravách, kombinace se sýry… je toho hafo ,-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BAAL: https://www.mycookingdiary.cz/recepty/ má tam i zajímavá vege jídla
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPIKE411: Tajin , curry.... Takovy to kdyz zjistis, ze ses u bemasejch jidel bez Asie a Afriky celkem v prdeli :-). Akorat bych senonendamy musel zeptat, jeatli se pocita i rybi omacka a krevetova pasta, thajsky curry proste bez toho neni ono.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BAAL: Vůbec bych se toho nebál. Žádný expert na práci se surovinami taky nejsem, dělám zeleninový tažín, květákový curry, cizrnový curry chana masala… občas to tam sypu od oka nebo v záměrně větším množství, než říká recept… a zatím to dopadlo vždycky znamenitě. :)
    (Ať už to má chutnat jak chce. :D)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    BAAL: kucharky / stranky green kitchen stories
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    BAAL: Obecně poradím Pinterest - chodím se tam inspirovat velmi často, najdu si podle konkrétní ingredience/ země/ úpravy.. vždy najdu něco dobrého :).
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hele decka na vode jsem uzavrel takovou hloupou sazku se svou vegetariansky zamerenou kamaradkou ze preci i ja mesic zvladnu nezrat maso.

    Coz o to youtube, instagram a dalsi site nabizi nepreberny sber receptu, nicmene problem je ze kdyz nevim jak ma chutnat vysledny produkt a se surovinama neumim pracovat tak mam lehkou obavu o sve vareni.

    Znam duverne Dhabu na obedy, kterou mam rad a chutna mi tam, nemate tip na nejakou kucharku jejich jidel? Obecne tipy na bezmasa jidla (ne smazak ten jsem na vode mel 4dny ze 4)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Spolustolovníka bolí zub, tak vařím měkká jídla.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KAIAFOX: a hele, že by stejný pokus? :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Koláček z ovesných vloček, celozrnné mouky, tvarohu a borůvek :) Jsem teď dobrá kovářovic kobyla - vařím sice celý dny, ale doma na to nemám čas a jíme zbytky z hospody :D Takže jsem se zase po delší době hecla a něco vyzkoušela.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dětský jalový jídlo - šetrná dieta po cestovatelské srágoře.

    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Hugovu knihu jsem poridila otci k narozeninam, ale pro inspiraci ji chci i pro sebe!
    Dneska jsem s detma roztkoukala sekyrkou piniove sisky a uz chapu, proc jsou orisky tak drahe...zrajou prej 3 roky...a v siskach jsou cerne pecicky, ktere je potreba jeste loupat. Kdyby mel nekdo pekny odkaz na clanek o zpusobu zpracovani, budu rada..mame malo internetu ted.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DAVE_PAGE: taky dekuju za tip, fotogenicke to moc neni ale chutove skvele! a pripomnelo mi to, ze jsem si tu hromasovu knihu chtela koupit, byla jsem na jedne svatbe, kde zajistoval kompletni catering a byl to opravdu zazitek.

    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    KEMENTARI: no v receptu to Hugo Hromas nema, ale dost casto to pouziva :) A ty jeho recepty jsou postavene trosku jinak, nez ze by to byly presne navody. Ja to posypal tim, co jsem doma nasel - mandle a piniove orisky, ktere jsem lehce nasucho opekl.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    DAVE_PAGE: Na zaver se to ma posypat oriskama? V receptu to nevidim, ale na fotce vas obou jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DAVE_PAGE: díky moc. Fotit to nejde, ale je to dobrý.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Vločková drobenka/ tvaroh, vejce/ meruňky, borůvky.. řez jsem nestihla, padl ještě za tepla.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DAVE_PAGE: dík, zrovna mi přebívají uvedené věci a už nevím co s lilky.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Samfaina - volne podle receptu od Hromase. Musim rict, ze mne to vyrazilo dech, jak to bylo dobre. "Blbe" papriky, cukety, cibule,... Skoro 3leta dcera si okamzite objednala druhou porci, takze jsem to delal 2x za sebou :)


    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SAMOUT: Jo, a tam maj ty bagely, aspoň to tak dle FB vypadá, adresa je shodná (fb i www maj jako BB, restaurace se jmenuje Cali Brothers, netuším, proč to tak mají, je to trochu matoucí). Ještě maj kontejner/stánek u Kotvy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam