• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    KASUMI: Jj samozrejme, takto je to hezke cviceni na tema uvarit neco noveho atd, veganstvi je saskarna to bych ji utopil
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Odvaznej :) nejde tak o to nejist, ale zvladnout si to vse pripravit a zajistit, coz muze byt prave u masozravce ta problematictejsi cast.. to vidim, kdyz drzime whole.. po tydnu me to neustaly vareni a pripravovani ahead zacne desne lezt na nervy:))

    Vajicka muzes? Pac bez nich by to bylo jeste o stupen protivnejsi
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: Do toho hare krisna jsem chodivala pred 15 lety obcas na obed a chutnalo.. jednou za cas to nebylo zly:) mela jsem desne rada jejich sladky catni
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BAAL:
    vdej to a bude to nejlepší co můžeš udělat :-).
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BAAL: Tak mrte zeleniny narves do “zapeceny neco”. Kvetak, brokolice, lilky, cukety…vsechno se da zapect a je to prakticky vzdycky dobry :).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: Miluji je s cuketou a mozzarellou :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: a zrovna lasagne se dají moc dobře udělat ve vegetariánské úpravě, krom špenátových třeba s rajčatovou omáčkou a grilovanými lilky a cuketami :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vepřová panenka s brambory s česnekem a zeleninou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A než to začne, tak jedny lasagne ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Hele, víš co?
    Tak sem nahoď termín a můžeme si tu v rámci toho měsíce nahazovat tipy.
    Pro rodinu budu dělat maso, ale dá se to kombinovat ,-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ILLUZE: Ja chodim celkem pravidelne do Dhaba a jak jsem psal dole mam to tam rad:-)

    Nedavno jsem byl na pruzkumu v nejake hare krishna kousek od revolucni a tam to totalne postradalo chut, ale zato ta rachiticka teta v sari mela nejlepsi makovej kolac co jsem jedl za dlouhou dobu:-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BAAL: Objednal bych si 10 krabic japonskyho curry, nedal bych do něj kuřecí stehenní řízky a vystacil bych si s ním celej měsíc

    House Foods Java Curry extra pálivé 185 g | Susi.cz
    https://www.susi.cz/vyrobek/house-foods-java-curry-extra-palive-185-g/
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Není od věci navštívit vegetariánskou restauraci a tam se inspirovat :)
    Na Letné byla boží, do té doby jsem krčila nos a najednou člověk zjistí, že se dá spotřeba masa slušně minimalizovat a přitom se i občas dost přežrat, jak je to dobré ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: Ale houby, luštěninové placky, burgery, zeleninová rizota a krémy, zapečený lilek či houby, těstoviny v yx úpravách, kombinace se sýry… je toho hafo ,-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BAAL: https://www.mycookingdiary.cz/recepty/ má tam i zajímavá vege jídla
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPIKE411: Tajin , curry.... Takovy to kdyz zjistis, ze ses u bemasejch jidel bez Asie a Afriky celkem v prdeli :-). Akorat bych senonendamy musel zeptat, jeatli se pocita i rybi omacka a krevetova pasta, thajsky curry proste bez toho neni ono.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BAAL: Vůbec bych se toho nebál. Žádný expert na práci se surovinami taky nejsem, dělám zeleninový tažín, květákový curry, cizrnový curry chana masala… občas to tam sypu od oka nebo v záměrně větším množství, než říká recept… a zatím to dopadlo vždycky znamenitě. :)
    (Ať už to má chutnat jak chce. :D)
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    BAAL: kucharky / stranky green kitchen stories
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    BAAL: Obecně poradím Pinterest - chodím se tam inspirovat velmi často, najdu si podle konkrétní ingredience/ země/ úpravy.. vždy najdu něco dobrého :).
    BAAL
    BAAL --- ---
    Hele decka na vode jsem uzavrel takovou hloupou sazku se svou vegetariansky zamerenou kamaradkou ze preci i ja mesic zvladnu nezrat maso.

    Coz o to youtube, instagram a dalsi site nabizi nepreberny sber receptu, nicmene problem je ze kdyz nevim jak ma chutnat vysledny produkt a se surovinama neumim pracovat tak mam lehkou obavu o sve vareni.

    Znam duverne Dhabu na obedy, kterou mam rad a chutna mi tam, nemate tip na nejakou kucharku jejich jidel? Obecne tipy na bezmasa jidla (ne smazak ten jsem na vode mel 4dny ze 4)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam