• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ありがとう
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT: Jsou různý variace. Tady je jedna z nich

    Nasu Dengaku - Miso Glazed Eggplant | Pickled Plum | Easy Asian Recipes
    https://pickledplum.com/nasu-dengaku-recipe/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: Mas ten japonskej recepis i anglicky, pls?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Když je tu ta zelenina, tak jsem zrovna zkoušel podle japonskyho receptu do máslový strukturuy grilovanej lilek s glazurou z miso pasty, sezamovyho oleje, mirinu a chili kořením nanami togarashi. Funguje to.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    pecena maslova dyne

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BEBERA: Chce to vychytat postupy a hlavně ten hrnec člověka naučí dobře používat koření - ze začátku mi to taky přišlo mdlé, pak jsem začala víc používat Harísu nebo Kayenský pepř, curry apod.
    Táhnu v tom i vepřová kolena (to tak 1-2 dny předem naložím do koření).

    GALE: Přiznám se, že na guláš to maso nezatahuji, spíše krůtí, nebo kuřecí na vývar, to koleno apod. Zkoušela jsem to, ale ten rozdíl jsem tam neviděla ,-)
    Jinak včera jsem v tom zrovna táhla 4,5 hod. hovězí na černém pivu. Výborný to bylo ,-)
    GALE
    GALE --- ---
    BEBERA: V pomalém hrnci vařím tak, že maso předem zprudka opeču. Dodá to jídlu chuť a výsledek není mdlý. Takže guláš dělám tak, že nejdřív opeču maso, vyndám, pak cibuli do tmavěhněda, přidám koření, vratim maso, podleju. Pak zavřu hrnec, zapnu n 8h a jdu spát. Práce to zabere tak 45 minut a pak nejsem potřeba. Ráno je uvařeno.
    Když jsem opečení vynechala, výsledek stál za starou bačkoru.
    Maso, které vyčuhuje nad hladinu, si ponechá opečenou kurčičku a z tekutiny pod tím je skvělá omáčka. Chuťově to leží mezi pečením a dusenym.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Vařím v něm vývar, dusím guláše a podobné, peču kusy masa a koláč třeba.
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: diky moc.....vypada skvostne, nakonec jako vsechno co varis ;) Urcite ho zkusim.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: co prosím znamená "pečeme v Crockpotu" - myšleno,že to tam dusíš? Koupila jsem na zkoušku pomalý hrnec z Lidlu a vlastně ho nepoužívám, hovězí po burgundsku a guláš vařím ve velkém hrnci na plotně a cokoliv jiného je z toho hrnce takové "vařené"...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Dělala jsem ho poprvé a je to zatím nejlepší knedlík bez mouky, co jsem zkoušela.
    - 200 g jemně strouhaného celeru
    - 2 žloutky, z bílků sníh
    - špetka sole, jak říká Hugo Hromas :-)
    Smícháš celer se žloutky, jemně zapracuješ sníh a 5 - 6 minut vaříš v mikrovlně. Já na to mám speciální knedlíkovací nádobu do MW. Dá se použít vymazaný hrnek.
    Jen je divný, že tam ten celer vůbec není cítit. Je to krásně nadýchané, bez pachuti jiných bezmoučných knedlů. Je dobře, že se mi urodilo pár pěkných bulev, už vím, jak s nima nejlíp naložit. :-)
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: celerovy knedlik?! to slysim prvne. Jak se to vari?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: ...při řeči o guláši si vždycky vzpomenu na ten z Alt Wien ve Vídni. Naprosto jedinečný a přesně - jedině libový.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHEALA: Vykostěný králík balený do šunky a pršutu, prokládáný kousky uzeného boku. Pomalu pečeno v CrockPotu na zelenině na omáčku.

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    máte někdo recept na králíka, aby nebyl uplně suchej? Moje drahá matička to uměla, ale nepovedlo se mi to zreplikovat, a nemám s ní nějak extra dobrý vztah, takže raději sáhnu po receptu od vás :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Byl z kančí kýty, ta je zcela tukuprostá, tedy toho viditelného. (na mě až moc libový maso)
    O měkký výsledek se postaral CrockPot.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych si tak dala dobře udělý měkký libový (ano, pro mě libový) guláš
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KOCHANSKA_CH: Božské! už jen číst to složení je psychedelická zkušenost, co teprv ta chuť...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam