• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: co prosím znamená "pečeme v Crockpotu" - myšleno,že to tam dusíš? Koupila jsem na zkoušku pomalý hrnec z Lidlu a vlastně ho nepoužívám, hovězí po burgundsku a guláš vařím ve velkém hrnci na plotně a cokoliv jiného je z toho hrnce takové "vařené"...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Dělala jsem ho poprvé a je to zatím nejlepší knedlík bez mouky, co jsem zkoušela.
    - 200 g jemně strouhaného celeru
    - 2 žloutky, z bílků sníh
    - špetka sole, jak říká Hugo Hromas :-)
    Smícháš celer se žloutky, jemně zapracuješ sníh a 5 - 6 minut vaříš v mikrovlně. Já na to mám speciální knedlíkovací nádobu do MW. Dá se použít vymazaný hrnek.
    Jen je divný, že tam ten celer vůbec není cítit. Je to krásně nadýchané, bez pachuti jiných bezmoučných knedlů. Je dobře, že se mi urodilo pár pěkných bulev, už vím, jak s nima nejlíp naložit. :-)
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: celerovy knedlik?! to slysim prvne. Jak se to vari?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: ...při řeči o guláši si vždycky vzpomenu na ten z Alt Wien ve Vídni. Naprosto jedinečný a přesně - jedině libový.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SHEALA: Vykostěný králík balený do šunky a pršutu, prokládáný kousky uzeného boku. Pomalu pečeno v CrockPotu na zelenině na omáčku.

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    máte někdo recept na králíka, aby nebyl uplně suchej? Moje drahá matička to uměla, ale nepovedlo se mi to zreplikovat, a nemám s ní nějak extra dobrý vztah, takže raději sáhnu po receptu od vás :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Byl z kančí kýty, ta je zcela tukuprostá, tedy toho viditelného. (na mě až moc libový maso)
    O měkký výsledek se postaral CrockPot.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych si tak dala dobře udělý měkký libový (ano, pro mě libový) guláš
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    KOCHANSKA_CH: Božské! už jen číst to složení je psychedelická zkušenost, co teprv ta chuť...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hrášková pomazánka.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Včerejší pohoštění pro návštěvu - květáková roláda s rajčatovo jablečným dipem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Guláš z černé zvěře na červené cibuli s divokým kořením a povidlama, na přepuštěném másle lehce orestované švestky se skořicí a celerový knedlík.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Trocha chlorofylu - polévka z celeru a celerové natě s feta sýrem.
    Krůtí stehenní kousky dušené v šalvějové omáčce.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A jedna znouzectonst pracovního dne - těstoviny, žampiony, cuketa, česnek, chili, parmezán. Chtělo by to eště trochu citronový šťávy, ale nebyla.

    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Přišel čas na nový kimčchi. Zelí, dýně, fialová mrkev a jarní cibulka. Vždycky sem do pasty rozmixovával i cibuli, zkoušíme to tentokrát bez ní a taky pytlíkový trik.

    FAITH
    FAITH --- ---
    FAITH: cukrom, pisem na telefone
    FAITH
    FAITH --- ---
    ILLUZE: Nadherne.

    Teraz v sobotu som ich mala druhy krat na sladko. S boruvkami, kyslou smotanou (zakysanou) a posypane culrom. Neskutocne dobro.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Houbove rizoto.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Sobota ,-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam