• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GEISHA: Takhle mi to stačí, díky. :)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GEISHA: Paráda, takhle vařím taky, taková bezezbytková kuchyně. Všechno vypadá moc dobře :). (Ty grilovaný broskve jsou velmi lákavý.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    přidám se k otravování o recept na tohe GEISHA: a mrkvovou omáčku
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Vypadá to skvěle. Zajímaly by mě recepty na tohle GEISHA a tohle GEISHA. :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Ježiši, miluji tvoje fotky a kombinace.
    Akorát, že to pak chce hadr na obslintanou klávesnici.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dnešní kačena bez foodstylingu. Strávníci byli v tenzi.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Houby v noci.

    Risotto lišky a sušená rajčata. Guláš hlíva. Špetka uzený papriky ho vystřelí do gulášovýho nebe.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kdyz uz jsme u zeleniny, tak predhodim svoji premieru s musakou.

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ありがとう
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SAMOUT: Jsou různý variace. Tady je jedna z nich

    Nasu Dengaku - Miso Glazed Eggplant | Pickled Plum | Easy Asian Recipes
    https://pickledplum.com/nasu-dengaku-recipe/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NAGASAWA: Mas ten japonskej recepis i anglicky, pls?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Když je tu ta zelenina, tak jsem zrovna zkoušel podle japonskyho receptu do máslový strukturuy grilovanej lilek s glazurou z miso pasty, sezamovyho oleje, mirinu a chili kořením nanami togarashi. Funguje to.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    pecena maslova dyne

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BEBERA: Chce to vychytat postupy a hlavně ten hrnec člověka naučí dobře používat koření - ze začátku mi to taky přišlo mdlé, pak jsem začala víc používat Harísu nebo Kayenský pepř, curry apod.
    Táhnu v tom i vepřová kolena (to tak 1-2 dny předem naložím do koření).

    GALE: Přiznám se, že na guláš to maso nezatahuji, spíše krůtí, nebo kuřecí na vývar, to koleno apod. Zkoušela jsem to, ale ten rozdíl jsem tam neviděla ,-)
    Jinak včera jsem v tom zrovna táhla 4,5 hod. hovězí na černém pivu. Výborný to bylo ,-)
    GALE
    GALE --- ---
    BEBERA: V pomalém hrnci vařím tak, že maso předem zprudka opeču. Dodá to jídlu chuť a výsledek není mdlý. Takže guláš dělám tak, že nejdřív opeču maso, vyndám, pak cibuli do tmavěhněda, přidám koření, vratim maso, podleju. Pak zavřu hrnec, zapnu n 8h a jdu spát. Práce to zabere tak 45 minut a pak nejsem potřeba. Ráno je uvařeno.
    Když jsem opečení vynechala, výsledek stál za starou bačkoru.
    Maso, které vyčuhuje nad hladinu, si ponechá opečenou kurčičku a z tekutiny pod tím je skvělá omáčka. Chuťově to leží mezi pečením a dusenym.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBERA: Vařím v něm vývar, dusím guláše a podobné, peču kusy masa a koláč třeba.
    MIST
    MIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: diky moc.....vypada skvostne, nakonec jako vsechno co varis ;) Urcite ho zkusim.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KOCHANSKA_CH: co prosím znamená "pečeme v Crockpotu" - myšleno,že to tam dusíš? Koupila jsem na zkoušku pomalý hrnec z Lidlu a vlastně ho nepoužívám, hovězí po burgundsku a guláš vařím ve velkém hrnci na plotně a cokoliv jiného je z toho hrnce takové "vařené"...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Dělala jsem ho poprvé a je to zatím nejlepší knedlík bez mouky, co jsem zkoušela.
    - 200 g jemně strouhaného celeru
    - 2 žloutky, z bílků sníh
    - špetka sole, jak říká Hugo Hromas :-)
    Smícháš celer se žloutky, jemně zapracuješ sníh a 5 - 6 minut vaříš v mikrovlně. Já na to mám speciální knedlíkovací nádobu do MW. Dá se použít vymazaný hrnek.
    Jen je divný, že tam ten celer vůbec není cítit. Je to krásně nadýchané, bez pachuti jiných bezmoučných knedlů. Je dobře, že se mi urodilo pár pěkných bulev, už vím, jak s nima nejlíp naložit. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam