• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: nojono. To neni uchylka. Kdybych varila pro nekoho, tak je vocesu. U sebe jsem to zvladla poresit az u jidla.

    Kazdej mame neco. Silim treba z nevykrajenejch bubaku u rajcat. :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Akorat ja teda strasne nemam rad, kdyz nekdo dava do jidla krevety s ocaskama, nechci se v tom matlat. Ale to je jen moje uchylka.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Bozi! Ta mrkev je jinak barevna, nebo v necem macerovana?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mango, mrkev, krevety, limeta a rybi omacka. Neomrzi se.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AIJA: hele, ja tady ale nic neresila, ani se na nic neptala nebo mi neco uniklo? Ja jsem akorat “s humorem” pritakavala Moodycat ;)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kotleta na paprice s cibulí, celerový knedlík.

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    AIJA: to by mě taky zajimalo:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ACIDQA:
    Aha, tak teda co řešíš?:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BEBERA: Nechávala jsem je v předsíni, ale taky dlouho nevydržely. Proto raději polotovar a do mrazáku :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DAVE_PAGE: jo, a posypane to je skumpou (koreni sumah).
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    Pecena rajcata a recky jogurt.
    Rajcata vymachana v oleji, lehce cukru, koreni. Pak pecena 10 minut na 200 st. a 5 minut pod grilem. Jogurt je s citronovou kurou a soli.

    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Venku zima, trideni mrazaku..testo s kardamonem a dostal jeste malou cepici ze skoricoveho cukru.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    BEBERA: Kompot
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JAJITA: dýně mi doma v bytě (21 stupňů) nikdy dlouho nevydržely, několik jsem jich po dvou týdnech už vyhazovala. Celou dobu jsem myslela,že se uchovávají v chladu (10-15 stupňů) a teď jsem se v nějaké diskuzi dočetla,že v chladu dlouho nevydrží, že jim spís vyhovují teploty kolem 20 stupňů. A teď babo raď, jak uchovat dýně déle než 2 týdny...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: Obšťastňuju se jinejma věcma než zavařenejma polívkama. :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ACIDQA: Smutný život musíš mít... :-P:-D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AIJA: můj problém není, že bych ji nedokázala vhodně uchovat na měsíce nouze. Moje obtíž je, že už na ní do další dýňové sklizně nebudu mít chuť. :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ACIDQA:
    Příště ji ještě horkou nalij do zavařovaček, nech vychladnout dnem vzhůru. Vydrží mnohem déle a nezabírá místo v mrazáku.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    JAJITA: protoze to pak akorat vyhodim a stejne to nesnim
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Žádnou dyňu jsem nesázela a nějak mi hokkaiodo samo vyrostlo. :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    TRISSIE: OK, zas jsem o chlup chytrejsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam