• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACKO
    ACKO --- ---
    SAMOUT: právě jsem si dala burčák v Brně a s tím, co nám tahaj do Prahy se to nedá srovnat
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mne teda brucak vyvolava bruceni v zaludku, ale na Naplavce na trzich byva stanek z Hustopeci, zena si ho nemuze vynachvalit. Ale ti asi zacnou jezdit az pozdeji.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Po dlouhé době jsem ochutnala burčák na trhu (z Irsai Oliver) a byl teda hodně sladký. To bývá ještě sladší?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOWKING: na zítřek neplánuj cesty moc daleko od čistých záchodů :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOWKING: Záleží na prokvašenosti, cca 1 - 6 % alkoholu. Dokvasí ti ještě v břuchu. :-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jo je to kyselejší, ale nemám srovnání. Takhle mi to ale chutná. Kolik je v tom alkoholu? Vypil jsem už tak sedmičku a nějak nic. (stejně množství vína mě zlikviduje :D)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    HOWKING: Tak gratuluju! :-)
    Letos burčák z raných odrůd není moc sladký, mně to vyhovuje, ale někteří ofrňujou. Ale má přijít slunečné období, tak se ta sladkost snad ještě nažene.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak jsem si poprvé v životě koupil (a ochutnal) burčák. V 50-ti :D Hmm. Docela dobrý :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krůtí sekaná, ratatouille, brambory.

    QWITI
    QWITI --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    KOCHANSKA_CH:
    ok ten knedlík mě zaujal, to vyzkouším
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: dýně a houby, to bude táta rád :D
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Dýně přímý přenos!

    Omáčka jsou pečené houby na másle, zbytek bresaoly a gorgonzoly a smetana. K houbám jsem přidala lžíci jablečnýho moštu, hrst petržele a nechala “vypařit”, jsou pak takový… no, dobrý.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: taky je dobry je proste usmazit v oleji, nechat vychladnout, slupky vyhodit a olej vyslehat se zloutkem a citronovou stavou… pak podle chuti sul/dijon/chilli

    Ale nesmi bejt 23+ hod, nesmis omdlivat hladem a mit tech slupek 10 :

    Nebo muze, ale ja se na to pak radsi vykaslu. ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Tak ty tam ja zase nechavam :-). Ad krevety - ja teda vetsinou kupuju tygri i s hlavou, komplet je svliknu, a pak z toho odpadu udelam trochu stavy, takovej pseudovyvar (oprazit na lzici oleje, pak voda pripadne trocha bilyho vina, svarit). Treba by se to siklo i k tomuhle salatu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: To já taky. Teď příjemně překvapili v hotelu v Tatrách, kde byly ve snidaňovém bufetu bubáci vykrájení.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: nojono. To neni uchylka. Kdybych varila pro nekoho, tak je vocesu. U sebe jsem to zvladla poresit az u jidla.

    Kazdej mame neco. Silim treba z nevykrajenejch bubaku u rajcat. :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    SAMOUT: jenom barevna ;)

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Akorat ja teda strasne nemam rad, kdyz nekdo dava do jidla krevety s ocaskama, nechci se v tom matlat. Ale to je jen moje uchylka.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA: Bozi! Ta mrkev je jinak barevna, nebo v necem macerovana?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mango, mrkev, krevety, limeta a rybi omacka. Neomrzi se.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam