• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MAR_TINA: to je dost jednoduchej konkurs, obvykle stačí zavolat ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: ❤️já se snad někdy přihlásím do konkursu na účastníka snídaně
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Snídám.

    V týdnu obvykle na benzínkách a v autě, ale o víkendech přijímám spolustrávníky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    BAAL: Palec nahoru za koláč. To druhé raději nekomentuji ,-(
    BAAL
    BAAL --- ---
    Mam splin z vykradeneho auta, tak jsem si na to upekl, alespon boruvkovej kolac…

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzená kuřecí prsa ze Scuku, kysané zelí s karamelizovanou šalotkou, švestkama a hřebíčkem.

    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Včera jsem na oslavu pekla koláč podle http://jelenabraum.com/2021/09/02/je-to-vazne-hummus/ a měl úspěch
    (ale teda, příště radši otroka na výrobu těch "pentlí")
    jen teda nevím, jak se to Jeleně podařilo zvládnout s jednou cuketou a dvěma mrkvema, já cukety spotřebovala skoro dvě (vždy jsem škrabala penktle jen k semínků, a otočila o 90 ° a pokračovala, až jsem měla takový semínkový cuketový velký hranolek, mrkví padlo snad 10 (takových středních ze svazku) a hummusu dvě 200 g balení, forma asi 28 cm koláčová z Ikei, jedno necelé balení 400 g listového těsta a tak 150 g balkánského sýra

    KOC256
    KOC256 --- ---
    ACIDQA:
    ty nepoznáš pravý vídeňský knedlík?!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Z dalsi varky ragu z lesnich hub a nok :)

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Byli jsme na houbách…

    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    a víte, proč se tomu říká burčák?

    v noci to v břiše dělá "bur"
    ráno potom v míse "čák"
    AIJA
    AIJA --- ---
    My máme teď o víkendu burčákovou pohotovost. Je to sice hlášené až na neděli, ale kámoš čeká u špuntu a až zavelí VČIL, tak hned jedeme:-)
    U stánků bych si burčák nikdy nedala. Mám nějaké předsudky:-)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FAT: Jako kvasilo to, na hladině bylo vidět mikrobublinky a zašroubovanou láhev to nafukovalo, ale fakt jako z těch dvou litrů efekt cca malého piva.
    FAT
    FAT --- ---
    HOWKING: No, částečně zkvašený hroznový mošt, nebo jak se tomu říká, když to není z hroznů z ČR. A protože jsi psal, že to je kyselejší, tak tam moc cukru nebylo a nemělo tedy co prokvasit na etanol. Ale já i když piju burčák pozdní, tak se s tím neopiju. Respektive, z litru jsem v pohodě.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    FAT: Fakt jo? Já myslel, že jsem koupil nějaký zmetek (hroznovou šťávu).
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá lukcusně, hned bych se pozvala :-)
    FAT
    FAT --- ---
    HOWKING: Opojné účinky to na mě taky nemá, nejsi v tom sám.
    :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Já se v tom nevyznám vůbec. Psaný byl z Moravy. Já mám spíš posunuté vnímání sladkosti, tak jsem ráda, že jsem ho ochutnala dokud není až tak sladký. Ptala jsem se muže a říkal, že loni byl sladší. :)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak ten můj burčák byl nějaký lihuprostý Kolalokův burčák. Vypil jsem dva litry a nejsem ani trochu nametený. Teď jsem vytáhl na dvůr dalekohled, vše zapojil a už měřím jednu exoplanetu. Zcela střízliv.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALEXIS: Od vinařů extra sladký zatím není, nebo jsem na něj nenatrefila. Nebyly moc podmínky, furt chcalo. Momentálně nalité hrozny praskají a chytají choroby.
    Ale může být z moštu z jižních zemí, ale neměl by nést název burčák.
    Ale co já o tom vím, jsem jen prostý sekáček trávy. :-)
    SADY
    SADY --- ---
    ACKO: ve znojme pri slavnostech mivali taky skvelej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam