• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Tibetský knedlíčky momo, domácí kimchi, domácí zelí, domací chilli :)

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MALKE: Rozmixovala jsem v olivovým oleji česnek, chilli papriku, kvalitní sójovku, mletou papriku, sůl, tymián a trochu čekankového "medu". Natřela jsem marinádou žebra a nechala je ležet. Do pomalého hrnce jsem položila vrstvu půlených šalotek, na ně žebra a přes noc to vonělo na schodišti. Před podáváním jsem žebra "přežahla" v troubě pod rozpaleným grilem.
    Výhoda předpřipravení v CrockPotu tkví v tom, že při nižší teplotě se z masa neuvolní tolik tuku a není vysušené a při tom krásně rozpravě měkké.
    MALKE
    MALKE --- ---
    KOCHANSKA_CH: byly by detaily ohledně žeber?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Koprovka, kterou úplně jako nejím :)

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: dala jsem okapaná tresčí játra a tvaroh 1 :1 asi lžíci vele jemně krájené růžové cibule (nepálí jako zlutá) a lžíci pokrajených kapar, sůl.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boršč z hovězích žeber.
    V CrockPotu dlouze konfitovaná obří marinovaná vepřová žebra. Finalizováno pod grilem. Už je nebudu dělat jinak. :-)

KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Co davas do ty pomazanky?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DEVIL: já to mám právě takhle s čajem :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Nedělní snídaně. Celozrnná houska, pomazánka z tresčích jater, ředkvičky, loupáček a dýňové máslo.

DEVIL
    DEVIL --- ---
    PRAASHEK: ja to zkousim, piju vodu, caj, kombuchu, pivo, ale sem sodaholik. jak neni poradna rizna sodovka, tak jsem smutny
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DEVIL: není lepší dělat si čaj? Zdravější určitě. A možná i levnější.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční tuňák.

SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL: :) jasny, ja nejdriv projedu zasoby od mamky - dost by mne prekvapilo, kdyby tam sipkova nebyla, pripadne si ji rovnou objednam:D
    BAAL
    BAAL --- ---
    SARAJ: Dostal jsem k tomu balik napytlikovanejch veci, takze bohuzel nemám radu
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL: ta vypada hodne dobre, prekvapilo jablko a dzus! Ja jsem prave knedlikovej ignorant, myslim, ze za poslednich 5let jsem je uvarila mozna jednou a to bramborove:D takze k tomu planuju sisky. Vino a tu sipkovou - doporucoval neco konkretniho?
    BAAL
    BAAL --- ---
    SARAJ: Dělal jsem to jen jednou v rámci té online akce, jediné co z toho opakuju pravidelně je ta dýnovka - první a jediná co mi chutná:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BAAL: dik! Delas k tomu i ten knedlik?
    BAAL
    BAAL --- ---
    SARAJ: Z online vareni s Puncocharem

SARAJ
    SARAJ --- ---
    Podelite se o oblibeny recept na sipkovou omacku?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Po serialu Squid Game jsem si řekl, že si musím sehnat vsechno potřebný na Tteobokki, valecky z ryzovyho těsta se sladkou chilli omáčkou s tapiokou a kukuřičným sirupem, na který vzal hlavní hrdina svoji malou dcerku, která se mu snaží namluvit, ze jsou lepší než steak, na kterej ji bral její nevlastní táta.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam