• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Patek:-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zeleninové hranolky s chilli con carne, rodině s tacos.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes byl silný vepřový vývar se zeleninovými nudlemi a ragú ze stehen inženýra Králíka z liškovou omáčkou.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: díky, zkusím experimentovat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ALEXIS: Recept ani ne, proberu v lednici zeleninu, co se k sobě hodí už není třeba v nejlepší konvici, vše nakrájím, uvařím spolu lehce osolené v páře, aby zůstalo co nejvíc chuti. Rozšťouchám, přileju zahřátou smetanu s mascarpone, dosypu muškátový květ, případně nastrouhám muškátový ořech, dosolím a do hladka zfinalizuju tyčákem.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KOCHANSKA_CH: To pyré by mě zajímalo, máš na to nějaký recept nebo je to od oka?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kotleta a trochu opečených zbytků slaniny. K tomu pyré z brambor, kořenové zeleniny a máslové dýně, vylepšené muškátovým květem, a směsí mascarpone a smetany.

    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    POHODAVOLE: po všech vyzkoušených dipech... A vždycky tatarka :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAR_TINA: luxus! Dal bych hned. Byl i nejaky dip?

    Ja delal vcera butter chicken a tenci placky.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pečené bulvy hlízy a kořeny :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Ja zkousel o vikendu turecky chleb a lahmacun :)





    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Tibetský knedlíčky momo, domácí kimchi, domácí zelí, domací chilli :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MALKE: Rozmixovala jsem v olivovým oleji česnek, chilli papriku, kvalitní sójovku, mletou papriku, sůl, tymián a trochu čekankového "medu". Natřela jsem marinádou žebra a nechala je ležet. Do pomalého hrnce jsem položila vrstvu půlených šalotek, na ně žebra a přes noc to vonělo na schodišti. Před podáváním jsem žebra "přežahla" v troubě pod rozpaleným grilem.
    Výhoda předpřipravení v CrockPotu tkví v tom, že při nižší teplotě se z masa neuvolní tolik tuku a není vysušené a při tom krásně rozpravě měkké.
    MALKE
    MALKE --- ---
    KOCHANSKA_CH: byly by detaily ohledně žeber?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Koprovka, kterou úplně jako nejím :)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KEMENTARI: dala jsem okapaná tresčí játra a tvaroh 1 :1 asi lžíci vele jemně krájené růžové cibule (nepálí jako zlutá) a lžíci pokrajených kapar, sůl.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Boršč z hovězích žeber.
    V CrockPotu dlouze konfitovaná obří marinovaná vepřová žebra. Finalizováno pod grilem. Už je nebudu dělat jinak. :-)

    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: Co davas do ty pomazanky?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DEVIL: já to mám právě takhle s čajem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam