• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    CMLKA: jo ajo, já to blbě pochopila :D Jakože myslíš těsto z mouky a v tom trochu zeleniny. Ale už vidím, že ne :D jsem přepracovaná :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    APRILMOUSE: jj to jsem myslela :) vzdyt tam mas vajicko, jen misto mouky mlete vlocky :))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    CMLKA: vůbec. Zelenina jemně nastrouhaná (dala jsem zbytek špagetové dýně, mrkev, pidibrambůrku), vajíčko, trošku mletých ovesných vloček, cibulka, majoránka, česnek, sul, pepř.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    K dýňové zupě dýňový kvasový chléb (žito/špalda, dýňové pyré, semínka). Obvykle sypu ještě Parmigiano, ale nebyl čas na strouhání.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    APRILMOUSE: jakoze testo ala vajicko plus ruzna zelenina, mozna trochu mouky?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    APRILMOUSE: Taky v tom dělám všemožný placky, nebo i omeletu :D.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    babička je vždycky dělala jako velkovýrobu na kamnech, přímo na tálech, pěkně to odsejpalo.
    FAITH
    FAITH --- ---
    APRILMOUSE: S gastroprevadzkou nemam skusenosti :)
    Na take to moje male domace varenie je ta panvicka dostatocna (ale nic ine nepoznam :) )
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FAITH: Právě na tom velkém rovném grilu se to dělalo krásně, velký tál :) vždycky jsem to pak odškrábla stěrkou ty zbytky, no parádička.
    FAITH
    FAITH --- ---
    APRILMOUSE: Panvicku na lokse povazujem za uzitocnu, kedze sa ta muka pripaluje, takze po kazdej loksi ju vycistim papierovou utierkou a pokracujem.
    Ak sa bavime o definicii lokse, ze je z cesta z varenych zemiakov a opeka sa nasucho.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JUPIII:
    jjj, tenké placky z vařených brambor. Vypadá to jako tortily:-)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Zacyklený dotaz, sorry. Co jsou to lokše? Že to jde dělat v toustovači nebo na grilu? Jsou to tenké placky z vařených brambor?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GENEVIEVE: aháá no vida! :) a zrovna jsem nad lokšema přemýšlela, protože v hospodě jsem je dělala na grilu a doma se mi to na pánvi moc dělat nechce :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: tchán třeba dělá lokše jenom v toastovači :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    jako bych to sem ani nedávala, ale punk nápad a vyšel :D chtěla jsem si udělat k játrům na cibulce placičky ze zbytku té dýně ze včera a mrkve, a padl mi pohled na vaflovač, kterým jsem ráno dělala klukům snídani.. takže... :D :D /jako super, asi to v něm budu dělat i příště, je to mnohem pohodlnější, než na pánvi :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA: hele nejsem schopná odhadnout, prostě to tam strčím a občas do toho píchnu.. může to být třeba půl hodina? Spíš to jako sleduju no. A hodně záleží na samotné dýni, některá svině to má prostě na srágoru hned :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Nestíhám, mám mokro v botách, jak mi kanou sliny. :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jistě, ale musíš si HODNĚ pospíšit :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Dík, že mi trochu necháš! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Já jedu pořád ještě v dýních :D špagetovka, žampionová omáčka, kuřecí :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Prívarok z mrkve, rajčat a červené čočky, k tomu kotleta s kostí z mangalice, po orestování pomalu dopečená v CrockPotu. Ovšem strávník nesmí trpět fobií z vepřového tuku. :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam