• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FAITH
    FAITH --- ---
    APRILMOUSE: Panvicku na lokse povazujem za uzitocnu, kedze sa ta muka pripaluje, takze po kazdej loksi ju vycistim papierovou utierkou a pokracujem.
    Ak sa bavime o definicii lokse, ze je z cesta z varenych zemiakov a opeka sa nasucho.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GENEVIEVE: aháá no vida! :) a zrovna jsem nad lokšema přemýšlela, protože v hospodě jsem je dělala na grilu a doma se mi to na pánvi moc dělat nechce :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: tchán třeba dělá lokše jenom v toastovači :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    jako bych to sem ani nedávala, ale punk nápad a vyšel :D chtěla jsem si udělat k játrům na cibulce placičky ze zbytku té dýně ze včera a mrkve, a padl mi pohled na vaflovač, kterým jsem ráno dělala klukům snídani.. takže... :D :D /jako super, asi to v něm budu dělat i příště, je to mnohem pohodlnější, než na pánvi :)

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA: hele nejsem schopná odhadnout, prostě to tam strčím a občas do toho píchnu.. může to být třeba půl hodina? Spíš to jako sleduju no. A hodně záleží na samotné dýni, některá svině to má prostě na srágoru hned :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Nestíhám, mám mokro v botách, jak mi kanou sliny. :-D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jistě, ale musíš si HODNĚ pospíšit :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    APRILMOUSE: Dík, že mi trochu necháš! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Já jedu pořád ještě v dýních :D špagetovka, žampionová omáčka, kuřecí :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Prívarok z mrkve, rajčat a červené čočky, k tomu kotleta s kostí z mangalice, po orestování pomalu dopečená v CrockPotu. Ovšem strávník nesmí trpět fobií z vepřového tuku. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    OMNISLASH: Brambory varný typ A, dobré kyselé okurky, šalotka. Lák z okurek, dle potřeby dosladím a dokyselím, přidám olivový olej, namelu pepř a sůl, kydnu lžičku hořčice a tyčákem vyrobím emulzi. Salát by měl s lákem ležet aspoň přes noc v chladu.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOCHANSKA_CH: A recept na ten jednoduchy bramsalat by byl? :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    MAR_TINA: ses osvedcila, no. Ja uz se ze zasady nesvedcuji :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kuře naložené v barbeque omáčce, k tomu pečená zelenina s brambory, česnekem, rozmarýnem a citrónovým pepřem. A salát ,-)

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jsem si plackama, pro cizince lokšema :), nadělala do bot. Prý je mám dělat co týden.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Husa, dva druhy knedliku, dvoje zeli a vypek jabka s cibuli.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Proc proc proc jsem cetla “pekla jsem kusy kotlety, farmarsky bok, cibuli, cesnek a GENITALIE”
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Uzený vývar s masem, bramborou a domácí majoránkou. A jídlo z jednoho skla plus pro mě ještě máslová dýně na másle s česnekem.
    Pekla jsem kusy kotlety, farmářský bok, cibuli, česnek a grenaille.

    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOCHANSKA_CH: br salat, dobry tip na vikend. Ale dam k nemu smazeny tvargle :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    NAGASAWA: Měly takovou jakoby umami chuť, taky na ně vzpomínám.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes tažené hovězí v pomalém hrnci s fazolkami nakonec s českou slaninou a Parmezánem.
    Ten bude pro příště granulovaný ,-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam