• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: ach Bože, dostala jsem takovou chuť na to polívku...
    VALOR
    VALOR --- ---
    Dědova svíčková

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Za pomoci přípravy v CrockPotu jsem dnes servírovala "národní jídlo", jak tento pokrm nazývá Florentýna.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VALOR: Dokonala prasarna.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Rychlý sobotní oběd.
    Druhá fotka je ze sekce: "Lidé, kteří dokázali kolo sýra vrazit do horké trouby".

    VALOR
    VALOR --- ---
    Dvě kolena na domácím chilli jamu s pivem.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ACIDQA:
    GEISHA: No vida, tak to dejte dohromady, a my se k vam nekdy pozvem na obed :-).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GEISHA: chtela bych s tebou zit!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: zjevně nejsi sama a náš rozhovor někdo četl. A hned mi nabídnul knihu! https://www.taschen.com/pages/en/catalogue/classics/all/01114/facts.j_c_volkamer_the_book_of_citrus_fruits.htm
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GEISHA: kimchi se dá jíst intenzivně na kila! :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: nakrájené na plátky a usušené zčernají středy a kůra zůstane žlutá a to se mi moc líbí.
    A mix s limetkou v míse.
    Prostě je pěknej.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAR_TINA: Ja nevim, co me tolik pritahuje na estetice citronu. Mam je i na stole v mise, bohuzel docela rychle zhnusnou. Mozna bych je mela prestrikat nejakym lakem :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: moje se kolébaly roky a osololila jsem je tak, že kdyby nedošly, kolébaly by se dodnes. Asi 3 roky, nic se nekazilo, ochucovadlo to bylo hustý.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: A pak jsem tady ja s “nalozim citrony, protoze se mi libi, jak se kolibaj v tom nalevu” :D.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    asi jo no. syty hladovemu neveri, visjak.
    me treba kimchi taky chutna, ale nez celou tu pixlu snim, tak vetsinou uz je dost rizna a dam ji dosmrdet do kompostu..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    vubec to neprotezujte. pokud nejste vyprahly beduini, co mate plnou prdel citroniku na pisceny zahrade a tak je musite nejak preservovat, aby vam neshnily pred ocima, tak se na to vydlabnete. ja sem je ani nepouzil, protoze mi shnily, pri vyrobe...a ziju! (sem z toho trochu 'salty', protoze se to prej kazdymu povede a me ne), ale geisha ma pravdu. malokdy to pouzijete, pokud k tomu nebudete pristupovat jako 'no kdyz uz to mam, tak to tam jebnu'.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jelikož celkem často dělám tažín nebo polévku z červené čočky… tak tam je celkem užiju. Na nějakou rybu jsem je nacpal asi taky.
    I tak jsem ale nějaký vyhazoval, protože jsem jich naložil prostě moc. :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    SALVATOR: super je to nasekat do varene ryze.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MOODYCAT: No, je to dobrý všude tam, kam bys dávala citron, ale je to pak tak nějak citrónovější, nebo jak to popsat :-). Už sem to dával i do zálivky na salát, do guacamole...
    Jen je potřeba myslet na to, že sou fakt hodně slaný a jídlo nesolit před jejich přidáním. Tu rybu sem nesolil vůbec a ten citron s česnekem nakonec bohatě stačil.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SALVATOR: Mne se ty nalozeny citrony vzdycky strasne ibily v Maroku, ale pak jsme nekde (mozna tady) cetla, jak to vlastne neni moc k nicemu dobry, ale asi to reevaluuju :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam